Tata hedef büyüttü

Tata hedef büyüttü
Hindistan oto devi Tata, Jaguar ve Land Rover'ı satın alıyor

İçinde bulunduğu mali sıkıntılardan kurtulmak için yeniden yapılanma programına giren Ford, İngiltere merkezli lüks markalar Jaguar ve Land Rover'ı Hindistan'ın en büyük otomobil üreticisi Tata'ya satacağını açıkladı.

Dünyanın en ucuz arabası 'Nano'yu üretmesiyle dikkatleri üzerine çeken Tata, Avrupa'nın prestijli markaları Jaguar ve Land Rover için 2 milyar dolar ödeyecek.

Uzun satış süreci, Ford'un 2007 Haziran'ında bu iki lüks markayı satacağını açıklamasıyla başlamıştı. Satışla İngiltere hükümetinin de ilgilendiği ve taliplerden kapsamlı işçi çıkarmalara gidilmeyeceği ve yeni yatırımlar yapılacağı hususunda güvence aldığı kaydediliyor. Jaguar ve Land Rover'ın İngiltere'de 16 bin çalışanı bulunuyor.

Tata'nın satışın gerçekleşmesinden sonra iki markaya 5 yıllık bir yatırım planı çizdiği belirtiliyor. Uzmanlar, satışları giderek azalan bu iki lüks markanın Tata sayesinde yeniden kara geçebileceğini aktarıyor.

Hindistanlı oto devi, dünyanın en ucuz arabası 'Nano'yu 2 bin 500 dolardan satışa sunmuştu. Jaguar'ın ise en ucuz modellerinin fiyatları 64 bin dolardan başlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.