James Bond'un otomobili Türkiye'de

James Bond'un otomobili Türkiye'de
Türkiye'nin 700 bin bandına ulaşan otomotiv pazarı yeni markaları cezbetmeye devam ediyor.

Lüks İnfiniti'nin geçen yıl Bayraktar bünyesinde Türkiye pazarına katılmasının ardından şimdi yeni bir marka daha pazara adım atıyor. Fiyatı 250 bin Euro'dan başlayan süper spor otomobiller sınıfında yer alan yeni oyuncu daha çok James Bond filmlerinden tanınan İngiliz Aston Martin. Bir yılı aşan görüşme sürecinin ardından resmen Borusan Otomotiv bünyesinde ithal edilmeye başlanan Aston Martin modelleri ilk olarak gelecek hafta Auto Show'da sergilenecek. Ocak ayından itibaren ise İstanbul'da Süzer Plaza'nın altında açılacak showroomda müşterileri ağırlayacak. 

Ortaklığı yorumlayan Aston Martin üst yöneticisi Michael Van Der Sande, Türkiye'nin markaları için yeni bir fırsat oluşturduğunu söyledi. Dünya üzerinde Aston Martin satılan 31. ülke olarak Türkiye'nin tercih edildiğini kaydeden Sande, "Bu ülkeye gelme kararımızda müşterilerin bizi yönlendirmesi etkili oldu. Türkiye'de bu düzeyde otomobillere ilgi duyan bir potansiyel var." dedi.

Borusan Holding üst yöneticisi Agah Uğur ise 26 yıldan beri otomotivde yer alan grubun portföyünde eksikliğini hissettiği alanı Aston Martin'le doldurduklarını söyledi. Aston Martin Türkiye'de V8 Vantage, DB9, DBS ve dört kapılı Rapide modelleriyle yer alıyor. Alınan bilgilere göre ilk otomobil satıldı.

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, Aston Martin'in gelecek yıl 22 adet satış hedefi olduğunu kaydetti. Aston Martin'in en ucuz modeli V8 Vantage Türkiye'de 250 bin Euro fiyatla yola çıkarken ürün gamında fiyat listesi 360 bin Euro'ya kadar uzuyor. 700 beygir gücünde 7.3 litrelik motoru bulunan One-77 modelinin fiyatı ise 430 bin Euro'ya çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.