Çelik: YÖK'ün adımı çok olumlu

Çelik: YÖK'ün adımı çok olumlu
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversitelerdeki boş kontenjanların doldurulması açısından Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK) atmış olduğu adımı çok olumlu bulduğunu belirtti.

 Bir gazetecinin ''YÖK, üniversiteye girişte öğrencilere dün müjde verdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine Çelik, ''Benim cevabım aslında sizin sorunuzun içinde. Siz müjdeden bahsettiniz. Kimse müjdeye karşı çıkmaz. Öğrencilerimize müjde olan şey, bize müjdedir, Türkiye'ye müjdedir'' dedi.
    
Taban puanlarının yüksek olmasından dolayı her sene üniversitelerde binlerce kişilik kontenjanın açık kaldığını belirten Çelik, ''Bu da kaynak israfına yol açıyordu. Boş kontenjanların doldurulması açısından Yüksek Öğretim Kurumunun atmış olduğu bu adımı çok olumlu bulduğumu ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.
    
Çelik, bir soru üzerine de bu sene 1 milyon 530 bin kişinin ÖSS'ye girdiğini, bu sayının da az olmadığını söyledi. Çelik, ''Her yıl üç aşağı beş yukarı bu kadar insan giriyor. Ben bunu 2004 yılında açıklamıştım. 'Liseler mezun vermeyecek, onun için sınava giren az olacak' dediklerinde, çok da az olmayacak dedim. Geçmişte mezun olup da bir yüksek öğretim kurumuna girmeyen 956 bin kişi müracaat etti. Bir daha ki sene bunu yapın. Yine o şekilde müracaat olur. Onun için giren az falan değil'' diye konuştu.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.