İzmir Autoshow ziyaretçi rekoru kırdı

İzmir Autoshow ziyaretçi rekoru kırdı
İzmir Autoshow 2008, 42 bin kişiyle ziyaretçi rekoru kırdı

İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 4-9 Kasım arasında açılan 5. Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı'nı (Autoshow 2008) 42 bin 314 kişi gezdi. 

Otomobil dünyasını ilgilendiren fuar, sektörün önde gelen isimlerini ve araba meraklılarını buluşturdu. İZFAŞ ve Otomotiv Distribütörleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen, 14 ülkeden katılımcınan yer aldığı fuarın, ziyaretçi rekoru kırdığı bildirildi.

Autoshow 2008'de, 12 marka ve 50 firmanın ürün ve hizmetleri sergilendi. 2009 yılında satışa sunulacak ya da henüz konsept aşamasında 112 araba da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. En çok ilgiyi gören markalar arasında Türkiye'de gelecek yıl piyasaya sürüyecek olan Çinli Chery dikkati çekerken en çok merak edileni ise dünyanın en çok satılan ilk seri hibrid otomobili Toyota Prius oldu. Katılımcılar, global krize rağmen ziyaretçi ilgisinden memnuniyetlerini dile getirirken hem satış hem de bağlantı kurma imkanı bulduklarını kaydetti.

Son model otomobil, hafif ticari araç, 4x4 ve motosikletlerin sergilendiği fuar, fiyat aralıklarıyla da dikkat çekti. Mercedes S350, 212 bin Euro'yla fuarın en pahalı arabası olurken Chery Kimo, 12 bin YTL'lik fiyat etiketiyle şaşırttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.