Bursa'nın otomotiv hedefi

Bursa'nın otomotiv hedefi
Bursa, otomotivde geliştirme merkezi olmak istiyor

Türkiye'de, otomotiv sektöründe son yıllarda yaşanan gelişmelerin geleceğe yönelik olumsuz işaretler taşıdığını söyleyen uzmanlar, önlem alınmaması durumunda önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde sektörün ülkeden kaçabileceği görüşünü dile getiriyor. 

Ortaya koyduğu farklı projelerle son dönemde dikkatleri üzerine çeken TTC Otomotiv İş Geliştirme Yöneticisi Dr. Müh. Mustafa Uysal, dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden ders alınması gerektiğini söyledi. Küresel krizin etkilerini günden güne daha fazla hissettirdiği bu günlerde, farklı görüşleriyle önplana çıkan Uysal, Türkiye'nin gelecek planlarını yapmakta geç kalmaması gerektiğini kayetti. 

Küresel ekonomik krizin kendisini pazar daralması olarak gösterdiği bugünlerde, Türkiye'deki üreticilerin kendilerini ayakta tutacak yöntemleri başarıyla uyguladığını söyleyen Uysal, yoğun bir şekilde yapılan araştırma-geliştirme çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını belirtti. Türkiye'deki otomotiv üretiminin en önemli müşterisinin AB ülkeleri olduğunu sözlerine ekleyen Uysal, otomotiv sektöründe yaşanan daralmanın geleceğe dair işaretler taşıdığını anlattı. Türkler'in otomotivi Batıdan öğrendiğini belirten Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Otomotiv'i bizler Batıdan öğrendik ve birgün bu sektör bizden gidecektir. Bu gidişi önlemenin ve sürdürülebilir bir gelişmenin yolu, kurulacak teknoloji veya yenilik geliştirme merkezlerinden geçmektedir. Bu merkezlerde önümüzdeki 5-10 yılın teknolojileri ve yenilikleri geliştirilip sektörün kullanımına hazır hale getirilmelidir. Sadece otomotivde değil diğer sektörlerde de uygulanabilecek bu merkezlerin sayısı giderek artırılmalıdır. Bu merkezlerden İzmit yöresinde dağıtım/lojistik, İzmir yöresinde gıda ve Bursa bölgesinde de otomotiv üzerinde araştırmalar yapılması Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu'nda kararlaştırılmış ve uygulamaya alınmıştır. Bursa otomotiv yenilik bölgesi, otomotiv ile ilgili paydaşlardan, üniversite, sanayi kurumları, ihracatçı birlikleri, özel idare vb katılımdan oluşmaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.