Bursa 'Otomotiv Bilgi Bölgesi' oluyor

Bursa 'Otomotiv Bilgi Bölgesi' oluyor
Türk otomotiv sektörünün lokomotifi olan Bursa, TÜBİTAK tarafından 'Otomotiv Bilgi Bölgesi' olarak 'Bilgi Bölgeleri Haritası'na alındı.

Araştırma güdümlü bölgesel platform veya kümelenmelerin uluslararası işbirliklerini desteklemeyi amaçlayan 'Bilgi Bölgeleri' (Regions of Knowledge) programına sunulacak projeler için AB 3 milyon Euro'ya kadar hibe desteği sağlayacak. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput, şehrin bu ünvanla Avrupa'daki otomotiv bölgeleri ile aynı kulvarda çalışacağını ifade etti. Harput, "Otomotiv şehri olan Bursa, bu ünvan ile geleceğe daha emin adımlarla bakacak" dedi. 

Bursa Valiliği öncülüğünde TÜBİTAK, Uludağ Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) gibi kuruluşların destek verdiği projeyle Bursa tam bir otomotiv üssü olacak. Şehrin ana ve yan sanayisi ile Türkiye'nin otomotiv üretim merkezi konumunda olduğunu belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput, bilgi paylaşımının sanayideki önemine dikkat çekti. Proje hakkında bilgi veren Vali Harput, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bursa, Ar-Ge çalışmalarının ortaklaşa yürütülmesi 'Bildiğim bilgiyi ülkeme öğretmek, ülke ve il ekonomisini daha yukarılara çıkartmak' düşüncesi dahilinde TÜBİTAK tarafından Otomotiv Merkezi olarak kabul edilmiş ve Bilgi Bölgeleri Haritası'nda yerini almıştır. Herhangi bir bölgenin bugün nerede olduğunu, kendisini yarın nerede görmek istediğini ve dünya çapında rekabet edebilir olabileceği daha üst bir noktaya ulaşmak için özellikle araştırma ve yenilik konusunda eler yapması gerektiğinin bilimsel yöntemlerle belirlenmesi sürecine 'Bölgesel araştırma ve Yenilik Stratejileri Geliştirme Çalışması' denir. Bu çalışmaları gerçekleştirecek ve belli bir sektör veya alanda uzmanlaşma amacı taşıyacak Bölgesel Platform ile Ar-Ge ve yenilik stratejileri hazırlanmak suretiyle bölgenin kalkınma sürecini hızlandıracaktır. İlk aşamada yerel otoritenin özel sektör ve üniversite ile biraraya gelerek bir bölgesel platform oluşyturulması ve seçilensektörler özelinde yeni ve daha spesifik kümelenmelere gitmesi amaçlanmaktadır. ortaya çıkacak strateji ve eylem planlarının sürekliliğinin sağlanması ise projelerin uygulama safhalarının Katılım Öncesi Mali Yardım aracı gibi enstrümanlarla fonlanması ile hayata geçirilmesi planlanıyor." 

Vali Harput, Bursa'nın otomotiv Bilgi Bölgesi olması için AB tarafından 1 ile 3 milyon Euro arasında hibe desteği alacağını duyurdu. Türkiye'de İzmit, İzmir, Burdur, Kırşehir, Gaziantep ve Kütahya olmak üzere 6 ayrı bilgi bölgesi bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.