Emlak vergisi borcu diye kandırdılar

Emlak vergisi borcu diye kandırdılar
Antalya'da yaşlı bir kadını emlak vergi borcu var diye kandırarak dolandırdılar.

Antalya'nın Kemer ilçesinde 66 yaşındaki kadını vergi borcu var diye kandıran dolandırıcılar kayıplara karıştı.

HEDİYE DİYE TOST VERDİLER

Yaşlı kadından 320 lira alan ve tahsilat karşılığı hediye olarak tost makinesi veren kimliği belirsiz dolandırıcılar kayıplara karıştı. Durumu öğrenen Kemerli turizmciler Nedret Alıç'a sahip çıktı ve belediyeye olan gerçek borcunu ödedi.

500 LİRA BORÇ ÇIKARDILAR

Dolandırıcıların kurbanı olan Nedret Alıç, “Evime geldiler. Giyimleri çok iyiydi. Belediyeden geldiklerini söyleyip 'emlak borcun' var dediler bende ne kadar borcum olmuş dedim 500 dediler ben de dedim ki şimdi bende 320 TL var. Tamam dediler sen onu ver üstünü sonra getirirsin bende güvenerek verdim. Dolandırıcılar emlak vergisi ödediğim için 'Belediyemiz emlak vergisini ödeyen vatandaşlara tost makinesi ve çeşitli hediyeler veriyor' dedi. Bana bir tost makinesi hediye ettiler. Bende bu durumu komşumuza anlattım. Komşumuz da 'hiç öyle şey olur mu' dedi ve önce jandarmayı daha sonra belediyeyi aradık. Belediye çalışanları ve Muharrem kardeşim yardımıma koştu. Allah kendilerinden razı olsun."

HAYIRSEVER TURİZMCİDEN YARDIM

Hayırsever turizmci Muharrem Okay, olayı önce çocukluk arkadaşı Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e haber verdi ardından Belediye Emlak servisinde kadının geçen yıllar ve 2016 yılına ait 400 TL borcunu ödeyerek makbuzu da Nedret Alıç teyzeye teslim ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.