İsveçli Volvo, Çinli Geely ile flört ediyor

İsveçli Volvo, Çinli Geely ile flört ediyor
Küresel kriz mağduru İsveçli otomotiv devi Volvo'nun Çinli otomotiv firmalarla görüşme halinde olduğu öğrenildi.

Küresel kriz mağduru İsveçli otomotiv devi Volvo'nun Çinli otomotiv firmalarla görüşme halinde olduğu öğrenildi.Dün akşam ajanslara düşen son dakika haberine göre Çinli Geely Automobile'in hem Volvo, hem de büyük ortağı Ford ile görüşme halinde olduğu kesinlik kazandı. 

Autocar isimli otomotiv web sitesi Çinli firmayla ilk temasın geçtiğimiz yılbaşında yapıldığını ve görüşmenin Göteborg'da Ford, Volvo ve Geely Automobile arasında gerçekleştiğini ama Çinlilerce fiyatın çok yüksek bulunmasından sonra görüşmelerin kesilmiş olduğunu iddia etti. Çinlilerin Volvo'ya talip olduğu yönünde iddialar geçtiğimiz günlerde de gündeme gelmiş ancak bu gelişme yetkililer tarafından teyit edilememişti.

Yaşadığı büyük ekonomik krizle birlikte fiyatı düşen Volvo'ya Çinli firma tekrar talip olurken, Çinli gazetelerin; Volvo'yu almaya bu firmanın ne gücünün ne de cesaretinin yeterli olmadığını yazdı. İsveçli haber siteleri ise Çinli gazetecilerin bu çekincelerine de yer vermekle birlikte, bu satışı ihtimalden uzak tutmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.