Volkswagen ticari araç satışında Avrupa lideri

Volkswagen ticari araç satışında Avrupa lideri
Volkswagen Ticari Araç'ın dünya çapındaki satışları 2008 yılında yüzde 2.9 oranında artarak 502 bin 25 adete ulaştı. Avrupa'da 350 bine yakın satış gerçekleştiren Volkswagen Ticari Araç, bu pazardaki liderliğini de pekiştirdi.

Volkswagen Ticari Araç, şirket tarihinde ilk kez 2008'de yarım milyondan fazla araç sattı. Müşterilere teslim edilen 502 bin 25 adet ticari araç ile markanın satışları önceki yıla göre yüzde 2.9 arttı. Volkswagen Ticari Araç CEO'su Stephan Schaller, "Yılın ikinci altı ayındaki zor pazar koşullarına rağmen şirketimizin tarihindeki en iyi satış düzeyine ulaştık ve bununla haklı bir şekilde gurur duyuyoruz." dedi. 

Transporter 178 bin adet satılırken Caddy toplam 151 bin 570 adetlik satışa ulaştı. Crafter ise 2008 yılında yine başarılı satış grafiğini artırmaya devam etti ve modelin dünya çapındaki satışları yüzde 9,6 oranında artarak 51 bin adet olarak gerçekleşti. Wolkswagen Ticari Araç Avrupa'da pazardaki liderliğini pekiştirdi ve 332 bin 372 adet hafif ticari araç satarak yüzde 1.1'lik artış elde etti.cıhan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.