TOKİ, Tatvan'da 250 yataklı hastane yapacak

TOKİ, Tatvan'da 250 yataklı hastane yapacak
Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Toplu Konut İdaresi tarafından 250 yataklı hastane yapılacağı bildirildi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, hastane kararının Sağlık Bakanlığı'ndan çıktığını Toplu konut İdaresi'nin çok kısa sürede hastane ihalesine çıkacağını söyledi. Yapılacak hastanenin çok modern olacağını, 30 yıllık ihtiyacı karşılayacak kapasitede olacağını belirten Taşar, şöyle konuştu:

''İlçemizin en önemli eksikliklerinden biri de hastane binasının olmayışı ve mevcut binanın ihtiyaca cevap vermemesiydi. Bu önemli eksiği gidermek amacıyla Bitlis Milletvekilimiz Vahit Kiler'le beraber uzun süreden bu yana Sağlık Bakanlığı'na girişimlerimiz vardı. Yaptığımız girişimler sonuç verdi, hastane onayı çıktı. Kısa süre sonra ihaleye çıkacak''

Hastanenin yapılmasıyla beraber Tatvan'ın en önemli sorunlarından birinin ortadan kalkacağını ifade eden Taşar, hastanenin sadece Tatvan'a değil Bitlis ve çevre ilçelere de büyük katkısı olacağını kaydetti.

Tatvan Devlet Hastanesi yetkilileri ise, mevcut hastane binalarının hizmetleri aksattığını ifade ederek, şunları kaydetiler:

''Mevcut hizmet binalarımızın ikisi de çok eski binalar. Bununla beraber afet bölgesinde yer alıyor. En ufak bir yağışta sel sularlı altında kalıyor. Poliklinik oda sayısı, idare bölümü yetersiz. Odalar standartlara uygun değil. Belediye tarafından hastane binalarının boşaltması için yazı yazılmıştı. Ancak ilçede taşınabilecek bir bina olmadığı için hizmetlerimizi zor şartlarda burada devam ettirmek zorunda kalıyorduk.''

Tatvan Devlet hastanesinin bölge hastanesi gibi çalıştığına, Bitlis'te hasta kapasitesi açısından en yoğun hastanenin Tatvan Devlet Hastanesi olduğuna dikkat çeken yetkililer, Bitlis, Bahçesaray, Patnos, Ahlat, Mutki, Adilcevaz, Hizan ve Güroymak'tan hastaların hastaneye geldiği kaydedildi.

Yetkililer, hastanenin yapılmasında katkısı olan ilgili milletvekillerine minnettar olduklarını sözlerine ekledi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.