Yaşlı kamyonlar trafikten kaldırılıyor

Yaşlı kamyonlar trafikten kaldırılıyor
Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin uygulanmaya başlamasıyla 30 yaşın üzerindeki kamyonlar, piyasadan kalkacak. 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Yıldırım,

2003 yılında çıkan Karayolu Taşıma Kanunu'nda gerekli düzenlemelerin yapıldığını, 30 yaş üzerindeki 164 bin kamyonun hurda bedellerinin biraz daha üzerinde bir bedelle alınarak paralarının ödeneceğini ve bu işlem içinde 800 milyon TL para ayırdıklarını söyledi.

Bakan Yıldırım açıklamasında şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi Kara Taşıma Kanunu 2003 yılında çıktı. Bu kanunla ilgili bir çok düzenlemeyi yaptık. Ağırlık kontrolü, boyut kontrolü, arabaların fenni muayenesi belgelendirme sistemi ve bugün itibariyle de çok önemli bir adımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu piyasada 30 yaş üzeri 164 bin araba var. Bunların bütün vergi borçlarını, her türlü plaka borcunu sildikten sonra hurda bedellerinin biraz daha fazlasını vererek vatandaştan alacağız ve vatandaşı bu çileden kurtaracağız. Bunun parasal hacmi 2 yıl içerisinde 800 milyon TL. 800 milyonu 164 bin kamyoncumuza dağıtacağız. Böylece sektörde vergi borcundan ekonomik ömrünü tamamlamış bu kamyonlardan sahipleri de kurtulmuş olacak ayrıca ellerine de bir para geçmiş olacak. Yenilemek isteyen de aracını aynı şekilde yenileyecek." 

Uygulama bu sabah itibariyle Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi ve uygulanmaya başladı. İki sene içerisinde 164 bin kamyon ve çekicinin piyasadan toplamanması hedefleniyor. Hurda araçlar Makine Kimya'ya devrediliyor ve oradan makbuzunu alanlar bakanlıktan parasını alabilecek. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.