Klasik otomobiller Kayseri caddelerini turladı

Klasik otomobiller Kayseri caddelerini turladı
Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen 2. Klasik Oto Show etkinlikleri kapsamında 1952-1975 yılları arasında üretilen Chevrolet, Mercedes, Opel, Pleymut marka 30 araç Kayseri caddelerinde turladı

Valilik önünde toplanan araçlar, konvoy halinde şehir meydanından geçerek Talas ilçesine hareket etti. Şova aileleriyle birlikte katılan klasik oto sahipleri, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Bazı vatandaşlar araçlar önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, bu yıl ikincisini düzenledikleri Klasik Oto Show etkinliğini geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. 

1952 ve 1975 yılları arasında üretilen 30 aracın katıldığı etkinliğe önümüzdeki yıllarda daha fazla katılım olması için çalışma yaptıklarını anlatan Adıyaman, "Bu sayede hem geleneksel hem de kültürel değerlerimizi tanıtıp yaşatmış oluyoruz. Nostaljik olarak ta olsa kamuoyu bu araçları daha yakından tanıma fırsatına kavuşuyor. Şuanda bu araçlar vilayet altında ücretli olarak bir otoparkta korunuyor. Önümüzdeki yıllarda bir fuar açarak bu araçların daha iyi korunması ve tüm vatandaşların görebilmesi için çalışma yapıyoruz." dedi.

Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım ise maddi ve manevi değeri olan her türlü varlığın korunup sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. 

1959 model Chevrolet marka arabasıyla etkinliğe katılan Gürkan Yılmaz da 5 yıl önce Ankara'dan aldığı aracın değerinin 150 bin doları bulduğunu söyledi. 

Aracı aldıktan sonra yaklaşık 80 bin dolar harcama yaparak restore ettirdiğini ifade eden Yılmaz, parçaların tamamını Amerika'dan orijinal getirttiğini dile getirdi.

Antika araçlara 20 yıldır ilgi duyduğunu anlatan Yılmaz, 1954 ve 1958 model iki aracının daha bulunduğunu vurguladı.





(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.