Yazıcık'ta köylülerin ev pansiyonu projesi tuttu

Yazıcık'ta köylülerin ev pansiyonu projesi tuttu
Zonguldak'ın Devrek İlçesi Yazıcık (Dirgine) köyünde Orman -Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) tarafından desteklenen 'Köylülerin Ev Pansiyonculuğu Yaparak Turizme Katkısı' projesi tuttu.

Bir yıl önce Zonguldak Valiliğince Orman ve Çevre İl Müdürlüğü organizesinde hizmete açılan Yedigöller aile pansiyonu, yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazandı. Yedigöller'e en yakın yerleşim biriminde kurulu olan pansiyon, ilkbaharın gelmesiyle müşteri akınına uğradı. Turizm bölgesine yılın ilk kafilesi olarak İstanbul Kartal Dağcılık Kulübü üyeleri geldi. Kafile başkanı Deniz Tunç'un rehberliğinde bölgeye ikinci ziyaretlerini yapan dağcılar, "Batı Karadeniz'in incisi Zonguldak'ta turizmin gelişmesi yönünde atılan bu adımı içtenlikle kutluyoruz. Özellikle bölgede bu projeyi hayata geçiren pansiyon sahipleri Sevim, Osman Şallı çiftini tebrik ediyoruz." dedi.

Gezi amaçlı bölgeye gelen misafirlere hem ev sahipliği hem de rehberlik yapan Osman Şallı turistlere bölgenin tarihi hakkında da bilgi vermeyi ihmal etmiyor. Şallı, bölgenin kış turizmine de çok elverişli olduğunu söyledi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.