Kriz ev satışlarını vurdu, daralma yüzde 3'ü buldu

Kriz ev satışlarını vurdu, daralma yüzde 3'ü buldu
Küresel mali krizin etkisiyle Türkiye'deki ev satışları azaldı. 2009 yılı birinci döneminde konut satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,95'lik düşüş oldu. 

İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2009 yılı birinci döneminde konut satışlarında en fazla azalma yüzde 16,67 ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari'de oldu. Ardından yüzde 15,85 ile Balıkesir, Çanakkale; yüzde 11,29 ile İstanbul yüzde 8,42 ile İzmir bölgelerinde yaşandı. Bölge düzeyinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 13 bölgede konut satış sayısında azalış, 12 bölgede artış meydana geldi. 

Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesinde bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satış sayısında bir değişim olmadı. Bu yılın ilk çeyreğinde konut satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre en fazla artış ise Gaziantep, Adıyaman, Kilis bölgesinde oldu. Bu bölgelerde ev satışlarında 41,12 oranında artış oldu. Yüksek artış gösteren diğer bölgeler sırasıyla; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova'da yaşandı. Yine bu yılın birinci döneminde, 108 bin 861 konut satış sonucu el değiştirdi. 

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.