Ruslar, Hummer'a biniyor

Ruslar, Hummer'a biniyor
Ruslar, Putin'in yerli Niva cipi yerine dev Hummer'ları tercih ediyor

Ruslar, Moskova sokaklarında Başbakanları Vladimir Putin'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde basın mensuplarına tanıttığı Rus yapımı Niva cipler yerine dev Hummer'larla dolaşmayı tercih ediyor. Küresel ekonomik krizin derinden etkilediği zengin Ruslar, Hummer marka cip alışkanlıklarından vazgeçemiyor. Yoğun Moskova trafiğinde kaldırımlardan geçerek hızla yol alan Hummer cip kullananların, şimdi bir de kulüpleri var. Kendi türünde ilk örneği olan Hummer sevenler, Uluslararası Hummer Otomobil Sahipleri ve Fanları olarak organize olmuş durumda.

General Motorsun iflası üzerine, Çinli Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery şirketine satışı planlanan Hummer marka otomobile Rus zenginlerin ilgisi giderek artıyor. Nisan ayında Hummer marka ciplerin Rusya satışında herhangi bir düşüş yaşanmadı. Kulüp üyeleri Hummer markasının Çinli firmaya geçecek olmasından da endişeli değil. Kulübün bir yıllık geçmişine rağmen, şimdiden üyeleri 5 yüzü bulmuş.

Hummer Kulübü kurucularından Igor Gorski, kimin marka sahibi olacağının kendileri için önemli olmadığını ifade ederek, "Eğer insanlar Hummer satın alıyorsa demek ki, otomobil üretimi devam edecek. Bu bizim için daha önemli. Kimin marka sahibi olacağı değil. Kulüp üye sayımız son iki ayda yüzde 40 büyüdü. Hummer'a ilgi giderek artıyor." dedi. 

İlk başlangıçta ordu için tasarlanmasına rağmen Hummer cipler, Rusya'nın başkenti Moskova'da şehir trafiğinin de egzotik bireyi haline geldi. Hummer otomobilleri kocaman ve güçlü, ortalama ağırlıkları üç buçuk-dört ton arasında değişiyor. Ancak gerçek anlamda Hummer'lar şehir dışında, bozuk yollarda ve geçilmesi güç olan bölgelerde değer kazanıyor. 

Hummer'i Rusya'da ayrıca bayan sürücüleri de büyük beğeni ile kullanıyor. Kulüp üyesi Rus bayan, Hummer'e ilgisini şöyle anlatıyor: "Ben bu arabayı çok seviyorum. Dört çocuğumuz var. Onları okula bırakmak, pikniğe götürmek, birlikte gezilere gitmek için bu araç çok kullanışlı." Hummer bütün engelleri aşabilir, ancak şehirde bazı sorunlara neden olabiliyor. Mesela büyüklüğü nedeniyle sık sık park sorunu yaşarken, altı litrelik motorun tükettiği yakıtta dezavantaj olarak görülüyor... (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.