100 liralık konutları hem sevindirdi, hem üzdü

100 liralık konutları hem sevindirdi, hem üzdü
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Bursa'nın Karacabey İlçesinde yoksul vatandaşlar için inşa ettirilecek 45'er metrekarelik 36 dairenin kura çekilişi yapıldı. çekilişte ismi çıkanlar sevinçlerini mutluluk gözyaşlarıyla ortaya koyarken,

Karacabey'de aylık sadece 100'er TL taksitle ev sahibi olmak isteyen 417 vatandaş TOKİ'ye müracat etti. Kura çekilişi merkez Yıldırım ilçesi Adile Naşit Tiyarosu'nda yapıldı. Çekilişe dar gelirli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 22. Noter gözetiminde ilk olarak engelliler için ayrılan 3 kontenjan için çekiliş yapıldı. Ardından 33 dairenin sahiplerini belirleyen kuralara geçildi. İsmi çıkan vatandaşlar sevinçlerini cep telefonuyla yakınrlarına haber vererek yaşadı. Bazı vatandaşlar da duygularına hakim olamadı. Çekilişin tamamlanmasıyla ismini listede göremeyenler kura çekimine tepki gösterdi. 

İNŞAAT İŞÇİSİ HÜSEYİN PEKGÖZ'ÜN HAYATI DEĞİŞECEK

Kuradan ismi çıkan inşaat işçisi Hüseyin Pekgöz, "Hiç hayal bile edemedim bana çıkacağını. Mudanya'da yaşıyorum, ama artık hayatımı Karacabey'de sürdüreceğim. Çok büyük bir mutluluk. 37 yıldır kiralarda yaşıyorum. En büyük çocuğum 14 yaşında bir kız. Kiradan kurtuluyorum. Şükürler olsun." dedi.

Başvuru dilekçesindeki numaranın çıkmasına rağmen kurayı başkasının kazandığını söyleyen engelli bir vatandaş ise kura çekiminden sonra başvauru dilekçesini yırtarak duruma tepki gösterdi. Kurada ismi çıkmayanlar, "Eve ihtiyacı olmayanlara çıktı. Salonda olan yüzlerce kişi vardı, ama burda bulunan sadece 3 kişiye çıktı. Bu evlere ihtiyacı olanlar burda olurdu. Demek ki bu işte bir aksaklık var." diyerek yetkililere tepki gösterdi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.