2. el araç piyasasında tatil durgunluğu

2. el araç piyasasında tatil durgunluğu
Yaz mevsiminin gelmesiyle ikinci el araç alım satımının canlanacağını ümit eden Samsun piyasasının beklentisi boşa çıktı. Beklenen hareketsizlik olmazken bunun sebebinin ise yaşanan ekonomik kriz değil tatil olduğu belirtildi. 

Sıfır kilometre araçlarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminin sona erecek olması, ikinci el araç piyasasında gözle görülür bir hareketlilik meydana getirmişti. Ancak piyasa yaz mevsiminin gelmesiyle yeniden duraksadı. Buna ise tatil döneminin gelmesinin neden olduğu ifade ediliyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun İkinci El Otomotivciler Derneği Başkanı Hasan Kahyaoğlu, duraklamanın ekonomik krizle alâkasının olmadığını söyledi. 

Kahyaoğlu, 2. el otomobil pazarlarında satışların durakladığını belirterek, "Çünkü bir süredir piyasada yaşanan hareketlilik nedeniyle iyi durumdaki araçlar satıldı. Bu dönemde aracını satamayanlar ise 'Denize, pikniğe giderim, araba yazın lazım olur, tatile giderim' düşüncesinde olan sürücülerdir. Yaz günlerinde insanlar araçları ile daha sık geziyor. Bu nedenlerle piyasada isteğe uygun araçlar bulmak çok zor. Ayrıca aracı olmayanlar da tatile gitmek için araç almaya yöneldiler. Bu durumda piyasada kalan tek tük uygun araçların da kalmamasına neden oldu. Tabi bu durumda haliyle fiyatlarda araca göre 500 ile 3 bin TL arasında artışlara neden oldu. Fakat alacak araba kalmadı." ifadelerini kullandı. 

"İkinci el otomobil piyasasında şu an bir kriz havasından bahsetmek zor." diyen Başkan Hasan Kahyaoğlu sözlerini şöyle tamamladı; "İnsanlar araç bulsa fiyat artışlarına rağmen satın alacaklar. Çünkü her alanda piyasalara yeniden güven geldi, psikoloji iyileşti. İnsanlar yeniden para harcamaya başladılar. Bu defada sıfır arabalarda olduğu gibi ikinci el araçlarda da uzun kuyruklar var ama alacak araç yok." (CİHAN) 
   







 

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.