"Kamu hizmeti vatandaşın ayağına gelecek"

"Kamu hizmeti vatandaşın ayağına gelecek"
Bakan Demir: Kamu hizmetini vatandaşın ayağına götürmeyi hedefliyoruz

Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, vatandaşı devlet dairesinde hizmetleri takip eden konumdan kurtarıp, kamu hizmetini vatandaşın ayağına götürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Demir, bir dizi ziyaret ve partisinin il kongresine katılmak için geldiği Mersin'de, Vali Hüseyin Aksoy'u ziyareti sırasında gazetecilerin kat mülkiyeti yasası ile ilgili sorularını cevapladı.

Geçtiğimiz hafta TBMM'de kat mülkiyeti kanunundaki değişikliği öngören bir yasanın geçtiğini hatırlatan Demir, bu yasayla iki konunun çözümlendiğini söyledi.

Artık kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte kullanılan bir izin kâğıdının tapu dairelerine ulaştırılması durumunda, vatandaşa herhangi bir ilave iş ve işlem yapmaksızın re'sen kat mülkiyetine geçiş hakkı tanınacağını anlatan Demir, yasanın yürürlüğe girdiğini kaydetti.

Artık kat maliklerinin tamamının değil, hatta hiç birisinin müracaat etmesine gerek kalmaksızın yapı kullandırma izin kâğıdının re'sen tapu dairelerine ulaştığı zaman işlemin gerçekleşeceğini belirten Demir, "Yapı kullanma izin kağıdını almış ama bir şekilde kat mülkiyetine geçilememiş olan yapılarlarda da herhangi bir malik bu yapı kullanma izin kağıdını tapu dairesine ulaştırması durumunda yer maliklerinin müsaadesine ve müracaatına gerek kalmaksızın bunu gerçekleştiriyor. Dolayısıyla daha önce düzenlenmiş olan o bin liralık ceza kalkmış oluyor." diye konuştu.

Vatandaşların bu arada işlemlerle alakalı artık döner sermayelerden de kurtarılmış olduğunu hatırlatan Demir şöyle devam etti: "Bu bürokratik alanda son dönemde hükümetimizin en önemli bürokratik reformudur. Bunlarla ilgili özellikle AK Parti hükümetleri döneminde birçok alanda bürokraside azalma olmuştur. Özellikle yapı alanında, planlama alanında, inşaat ruhsatları, yapı kullandırma izin kâğıtları süreçleri ile alakalı çalışmalarımız devam edecek. Bizim amacımız, vatandaşı gidip devlet dairesinde hizmetleri bizzat takip eden değil, kamu hizmetini vatandaşın ayağına götürme özelliğini, hürriyetini her geçen gün sağlıklı bir şekilde artırmak."


KAÇAK YAPILAR


Gazetecilerin, kaçak yapılaşma ile ilgili sorularını da cevaplayan Demir, ruhsata aykırı yerlere bugün itibariyle müsaade etmediklerini, geçmişte yapılan ruhsata aykırı yerler için ise çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Geçmişte yapılan kaçak yapıların kentsel dönüşüm programları ile düzenlenebileceğini anlatan Demir, "Önümüzdeki günlerde Kentsel Dönüşüm yasalaşırsa mesafe alacağız." dedi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.