TOKİ 448 aileye bayram öncesi evini teslim etti

TOKİ 448 aileye bayram öncesi evini teslim etti
Antalya'nın Kepez ilçesi Gazi Mahallesi'nde yıkılan gecekonduların yerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle yapılan konutların ilk etabındaki 448 daire kura ile sahiplerine teslim edildi. Hazine arazilerini TOKİ'ye veren vatandaşlardan ise sadece ta

TOKİ dairelerinin kura çekimi bugün Kepez Belediyesi Erdal Öner Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kura çekiminde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projede geçmiş belediye döneminde yapılan yanlışlar ve hatalar olabileceğini söyledi. Hatayı düzeltmek için gayret ettiklerini belirten Tütüncü, yapılan konutların, evler yıkılarak yeniden inşa edildiğini hatırlatarak bundan sonra yapılacak çalışmalarda üzerinde ev bulunmayan hazine arazilerini tercih edeceklerini ifade etti. Toplu konut uygulamasıyla Kepez'de şehircilik anlayışının geliştiğini anlatan Başkan Tütüncü, "Vatandaşlarımız için belki zorlu bir süreç oldu. Ama sonunda modern konutlarına kavuşuyorlar. Vatandaşlarımız inşallah Ramazan Bayramı'nı yeni evlerinde geçirecekler." dedi. 

Öte yandan Kepez'de Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkılan konutlar 2007 yılında ihaleyle TOKİ'ye verilmişti. 12 ayda yapılması tahmin edilen konutlar çeşitli müteahhit sorunları nedeniyle bugüne kadar yapılamamıştı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.