Hava basıncı az lastikler yol güvenliğini tehdit ediyor

Hava basıncı az lastikler yol güvenliğini tehdit ediyor
Her 10 araçtan 1'inin düşük hava basınçlı lastikleriyle yol güvenliğini tehdit ettiği bildirildi.

Michelin'in Türkiye'nin 5 ilinde gerçekleştirdiği Lastikte Doğru Hava Basıncı etkinliği sonrasında sürücülerin yüzde 53'ünün düşük havalı lastiklerle yolculuk yaptığı ve araçların 10'da 1'inin tehlikeli boyutta düşük lastik basıncıyla karayolu güvenliğini ciddi oranda tehdit ettiği tespit edildi. 

Karayollarında can güvenliğini artırma ve araçların yakıt tüketimini azaltmada kritik öneme sahip olan "doğru hava basıncı" konusunda sürücüleri bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen lastikte doğru hava basıncı aktivitesi İstanbul Anadolu ve Avrupa yakalarının yanı sıra Ankara, İzmir, Denizli ve Antalya'da düzenlendi.

5 ilde süren aktiviteler boyunca alışveriş merkezleri gibi araç trafiğinin yoğun olduğu yerlere kurulan servis alanlarında araçların lastik basınçları Michelin ekipleri tarafından kontrol edildi. Hatalı basınçlar düzeltildi; sürücülere araçlarının lastiklerinde olması gereken hava basıncının bilgisi verilip, lastiklerdeki doğru hava basıncının önemi anlatıldı.

Çalışmalar sonucunda 3 bin 071 aracın lastikleri incelendi. Araçların yüzde 53'ünün düşük havalı lastiklerle kullanıldığı ve her 10 araçtan 1'inde ise lastik hava basıncının tehlikeli sonuçlara yol açabilecek kadar düşük olduğu saptandı. Aktivite sonrası etkinliğin yapıldığı illere göre elde edilen istatistiklerde bazı illerde düşük hava basıncıyla seyahat eden araçların oranının oldukça yüksek boyutlara ulaştığı, Denizli'de ise bu oranın yüzde 68'i bulduğu gözlendi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.