Necati Özfatura

Necati Özfatura

Vahşet, İsrail yaptıklarının yanında az kalır

Vahşet, İsrail yaptıklarının yanında az kalır

Filistin’de son durum

İsrail’in Gazze’ye saldırması Filistinlileri ve komşu Arap ülkelerini sindirme ve güç gösterisidir. Katliam ve vahşet kelimesi İsrail’in yaptıklarının yanında çok hafif kalır. Gazzelilerin tek silahı direnişleridir. İsrail askerî istihbaratının eski şefi Şlomo Gazit 1993 yılında şu itirafı yapmıştır: “45 yıldır işgal altındaki bir halkın, işgalci güç olan İsrail’e karşı isyanını kimse inkâr edemez veya kınayamaz.”
İsrail 2006’da Lübnan’da uğradığı hezimetin intikamını Gazze’de almaktadır. İsrail hükümetinin Filistinli masum insanlara merhamet etmesini beklemek akrepten bal yapmasını beklemek gibi abesle iştigaldir. Ahmed Yesevi Hazretleri “Zalimlerin ne haddine bizde günah...” En büyük suçlu birkaçı hariç İslam ülkelerinin ABD ve İsrail ajanı üst düzey yetkilileri ve iktidarlarıdır. Zaten en çok yardımı yapan da fütursuzca yapılan soykırımı durdurmaya çalışan da Türkiye’dir.
“Gazze’de yaşanan trajedi, kötü yöneticilerin faturasını günahsız toplumlarına kesen gaddarlığa utanç verici bir örnektir.” Ava meraklı 44 yaşındaki İngiltere Prensi Edward’ın kontrolünü kaybederek av köpeklerini uzun sopasıyla kovalaması İngiltere’yi ayağa kaldırdı. Oysa Gazze’de soykırım yaşanırken kaç ülke tepki gösterdi. Peki o insanların köpekler kadar yaşama hakkı yok mu?..
İsrail bunu hep yapıyor. Hamas’tan önce, yıl 1967, Sabra ve Şatilla Filistin kamplarında, sivillere uygulanan katliam ve niceleri... Hadis-i şerif mealleri
“...Gün gelecek ve siz bir kabın içindeki yemek gibi olacaksınız. Diğer milletler sizi yemek için üstünüze üşüşecekler. Tıpkı bir kabın içindeki yemeği bitirmek için sofraya üşüştükleri gibi.”
“... O gün sayınız çok olacak ama sizi vehn kaplayacak.” Vehn nedir? “Ölüm korkusu ve dünyaya aşırı tutkunuz.” (İ. Ahmed, Ebu Davud, Müsned, İbn-i Mace)
Vahşi saldırılar İsrail için sonun başlangıcıdır. ABD’nin İsrail’e desteği sınırsızdır ama ABD’nin gücü ve Orta Doğu’da kalışı sınırsız değildir. Geleceğini ABD desteğine bağlayanlar çok kötü hüsrana uğrayacaklardır. İsrail’in geleceği karanlıktır.
Evet, İslam dünyası yani Müslümanlar büyük bir topluluktur ancak asla bir toplum değildir. Önce büyük bir toplum olduğumuz şuuruna varmalı sonra da karanlığın en koyu anı, aydınlığın en yakın olduğu zamanı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi