لا يمكن أن نن

لا يمكن أن نن

Olmert'in insafa gelmesini bekleyemeyiz

Mekke’de açıktan davetin başlamasından sonra müminlere ve Hz. Peygamber (s.a.s.)’i korumasından dolayı onun kabilesine uygulanan bir ambargo olmuştu.

O zaman Mekke’de şirkin belli önderleri Haşimoğullarıyla Muttaliboğullarına karşı aralarında işbirliği yapacaklarına dair bir anlaşma metni yazmaya karar verdiler. Bu anlaşmaya göre onlardan kız almayacak ve onlardan birine kız vermeyeceklerdi. Onlara bir şey satmayacak ve onlardan bir şey satın almayacaklardı. Kendileriyle hiçbir anlaşma kabul etmeyeceklerdi. Resulullah (s.a.s)'ı öldürmeleri üzere kendilerine teslim etmedikleri sürece onlara hiçbir şekilde acımayacaklardı. Bir araya geldiklerinde bu konuda bir metin yazdı, bu metinde belirtilenlere uyacakları üzere aralarında anlaşma yaptı ve birbirlerine söz verdiler. Daha sonra yazdıkları metni, kendi açılarından daha çok bağlayıcı olması için Ka'be'nin duvarına astılar. Böylece onlarla bütün ticari ilişkilerini kestiler. Onlara hiçbir yiyecek, giyecek vermiyor, onlara bir şey satmıyor ve ihtiyaçlarını da başkalarından satın alıyorlardı. Ambargo anlaşmasının uygulanmasının takibi görevini de Hişâm ibnu Amr ibni Rebi'a’ya vermişlerdi.

Söz konusu uygulamanın başlatılmasından sonra müminler ve Hz. Peygamber (s.a.s.)’in kabilesi Haşimoğullarına mensup olanlar Şi’bu Ebi Talib (Ebu Talib Vadisi) adı verilen bir vadiye çekildiler. Ambargo çok katı bir şekilde uygulandığından, söz konusu vadide tecride maruz kalanlar büyük sıkıntılar yaşıyorlardı.

Bugün Gazze’de yaşanan olay da aynen Mekke’de adı geçen vadide tecride maruz kalanların muhatap oldukları uygulama gibidir. Bugün görünüşte muhasara Olmert yönetimi tarafından uygulanıyor. Fakat ona bu imkânı ve görevi verenler kendilerini “uluslararası toplum” diye yutturmaya çalışan müstekbir güçlerdir. Dolayısıyla işgal devletinin başbakanı esasında Hişam ibnu Amr’a verilen görevi yürütmektedir. Tabii bu ambargodan birinci derecede yararlanan o olduğundan ve öncelikli olarak onun stratejisi esas alındığından, bütün katılığıyla uyguluyor. Fakat onun ambargoyu bütün katılığıyla uygulama konusunda kendini bu derece rahat ve cüretkâr hissedebilmesinin sebebi müstekbir güçlerin verdiği destek ve İslâm dünyasındaki yönetimlerin korkaklığıdır.

Gazze’de bu ambargonun amacının direniş hareketini cezalandırmak olduğu imajı verilmeye çalışılıyor. öncelikli olarak bu direnişin meşru ve haklı olduğunu, Filistin toprakları üzerindeki gayri meşru işgalin son bulması için mücadele etmelerinden dolayı Filistinlileri suçlamaya kimsenin hakkı olmadığını bir kez daha vurgulayalım. Ancak cezalandırmanın asıl muhatabı Filistin İslâmî Direniş Hareketi’ni iktidara taşıyan Filistin halkıdır. Bu cezalandırmadan elektriklerinin kesilmesinden dolayı hizmet veremeyen hastanede doğum yapan anne ve daha hayata gözlerini açtığı an insanlık dışı tecrit uygulamasıyla, Siyonist vahşetle tanışan bebek birinci derecede etkileniyor.

Mekke’de tecride maruz kalanlara uygulanan ambargonun sona ermesinin sebebi Ebu Cehil’in ve Ebu Leheb’in insafa gelmesi değildi. İnsanlıktan payı olanların vicdanlarının harekete geçirilmesiyle gösterilen tepki ve yine onların ambargoyu delmeleriydi. Bugün Gazze’de bir buçuk milyon insanın maruz kaldığı vahşetin sona ermesi için de kundaktaki bebeklerin göğüslerine füze saplayan, düğün törenlerinin üzerine bomba yağdırılıp katliam gerçekleştirildiğini öğrendiğinde zevkten dört köşe olan Olmert’in yahut ona bu konuda imkân, güç ve cesaret veren Bush’un insafa gelmesini bekleyemeyiz.

Tepkilerin artması karşısında havayı biraz yumuşatma amacıyla kısmen akaryakıt sevkıyatının başlatılması da bizleri aldatmamalı. Ambargo ve tecrit tümüyle sona erinceye, Gazze ahalisinin dünyayla irtibatının önündeki engeller kalkıncaya kadar kapıları zorlamalıyız. Akaryakıt sevkıyatının başlamasıyla Gazze’de sorun bitmiş değildir. Problemi iyice zirve noktasına çekip kısmî yumuşatma yapmak suretiyle baskıcı uygulamanın, resmî terörün normalleştirilmesini sağlamaya çalışmak Siyonist devletin sıkça başvurduğu bir taktiktir. İlaç sevkıyatının ve hastaların dışarı çıkmalarının engellenmesi sebebiyle ölümler devam ediyor.

(Yazının Arapça'ya tercüme edilmiş hali)

لا يمكن أن ننتظر وصول أولمارت إلى الإنصاف
أحمد وارول
قد كان الحظر التنفيذي في مكة بعد أن بدأت الدعوة ظاهرة ضد المؤمنين و قبيلة محمد (ص) بسبب محافظته.
حينئذ زعماء الشرك المعروفون قرّروا أن يكتبوا متن الموافقة متعلقا بأن يتعاونوا مع بينهم ضد بني هاشم و بني مطلب. حسب هذه الموافقة كانوا لن يتزوّجوا بنتا منهم و لن يعطوا البنت لهم و لن يبيعوا إليهم شيئا و كانوا لن يشتروا منهم شيئا. لن يقبلوا بأي موافقة معهم. و كانوا لن يشفقوا عليهم مهما كانت الظروف ما داموا لم يقتلوا رسول الله و لم يسلِموه إلى أنفسهم. حين اجتمعوا بعضهم بعضا كتبوا متنا عن هذا الموضوع وعاهدوا
بينهم على أن يتبعوا البيانات في هذا المتن. و وعدوا بعضهم لبعض آخر. بعد ذلك المتن الذي كتبوه علّقوه على حائط الكعبة ليلتزم هذا المتن أكثر من وجه أنفسهم. كذلك قطعوا كل العلاقات التجارية معهم. كانوا لا يعطون لهم ما من المأكولات و الملابس و لا يبيعون لهم شيئا و يشترون حاجاتهم من غيرهم. و كانوا وظّفوا هشام بن عامرو بن ربيعة على ملاحظة تنفيذ الموافقة للحظر. بعد أن جعل يبتدئ التنفيذ المشار إليه المؤمنون و المنتسبون إلى بني هاشم قبيلة النبي (ص) هم انجرّوا إلى واد يسمى شبع أبي طالب. بسبب تنفيذ الحظر قاسيا جدا كان يعنت المتعرّضون للتجريد في هذا الوادي.
الحادثة التي تجري اليوم في غزة كمثل تنفيذ يواجه الذين يتعرّضون للتجريد في الوادي سابق الاسم في مكة. اليوم تتنفذ المحاصرة بيد سيادة أولمارت على ما يظهر. و لكن الذين يعطون له هذين الإمكان و الوظيفة هم قوى مستكبرة تعمل لتبلّع أنفسهم مجتمعا علميا. في الحقيقة رئيس الدولة المستعمرة يجري الوظيفة التي تعطى لهشام بن عمرو. طبعا بسبب أن يكون الذي يستغلّ في الدرجة الأولى من هذا الحظر بنفسه و معتمدا على خطّته أولويا هو ينفذ كل صلابته. و لكن سبب شعور نفسه بمرتبة مريح و بمتجاسر في موضوع تنفيذ الحظر بكل صلابته هو الدعم الذي تدعّم القوى المستكبرة و جبن الإدارات في العالم الإسلامي. يعمل أن تعطى صورة معنوية لهدف الحظر في غزة هي التعقيب لحركة الإنتفاضة. أولا لنأكد مرة ثانية أن هذه الإنتفاضة مشروعة و على حق و ألا تسند التهمة إلى الفلسطينيين بسبب مجادلتهم لينهي الإحتلال غير مشروع على الأراضي الفلسطينية. و لكن مواجه التعقيب الحقيقي هو شعب فلسطين الذي ولّى حركة الإنتفاضة الإسلامية الفلسطينية إلى الحكم. الأم الوالدة في المستشفى الذي لا يمكن أن يعطي الخدمة بسبب انقطاع الكهرباء و المولود الذي يتعرّف بتنفيذ التجريد غير الإنسانية و بالوحشة الصهيونية حين فتح عيناه للحياة بعد.
سبب انتهاء الحظر الذي تنفذ لمتعرّضين للتجريد في مكة ما كان وصول أبي جهل و أبي لهب إلى الإنصاف. كان سببه ردة تظهر بتهيّج الضمائر لمساهمين من الإنسانية و اختراقهم الحصار أيضا. اليوم لا يمكن أن ننتظر وصول أولمارت الذي يغرز الصواريخ في صدور الأطفال في الأقمطة و غمرته الفرحة عندما يعرف أن يمطر على حفلات العرس بالقنابل و يحقق التقتيل أووصول بوش الذي يعطي له الإمكان و القوة و الشجاعة في هذا الموضوع كليهما إلى الإنصاف.
من الضروري أن تحتال علينا مبادأة إرسالية للوقود السائل جزئيا بغرض تليين الهواء قليلا ضد ازدياد الردات. و واجب علينا أن تحاول فتح الأبواب عنوة حتى ينتهي الحظر و التجريد كلّيا و تنكشف المانعات أمام ارتباط سكان غزة بالعالم. المشكلة في غزة ليست منتهية بمبادأة الإرسالية للوقود السائل. العمل في تموين التنفيذ القمعي و الإرهاب الرسمي بالاعادة إلى حالتهما المألوفة بصورة التليين الجزئي شدا المشكلة إلى نقطة القمة كليّا هو تكتيك تستعمله الدولة الصهيونية وسيلة مرارا و تكرارا. بسبب المنع لإرسالية الأدوية و لخروج المرضى إلى الخارج تستمر الوفيات.

(çev: www.arapcaegitimi.com)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi