Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Kesici kesmez!

Kesici kesmez!

Biraz sağ, biraz sol, biraz liberalizm, biraz davul tozu, biraz minare gölgesi..
Demirel tipi siyaset çorbası.. Yerseniz tabiî!
Benim bildiğim kadarı ile İlhan Kesici siyaseten intihar etti.. Demirel onu CHP’ye kurban etti ve bu iş bitti.. “Sağa lider olacak adam”, gitti CHP’ye asker oldu..
Geçen gün Önkibar yazıyordu: Önceki gün (10 Nisan) Saat 14.30. İlhan Kesici önce Mesut Yılmaz’la bir araya geldi. Yılmaz’ın TBMM’deki odasında yapılan ikili görüşme 2.5 saat sürdü. Bu buluşmanın hemen sonrası... Saat: 18.00.. İlhan Beyin istikameti Güniz Sokak ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le buluşma... Bu görüşme de 2 saatten fazla sürüyor.. Taraflar, sürpriz buluşma ve görüşmelerle ilgili olarak konuşmadılar; ancak kulislere sızan iddialar var:
1) Görüşmeler yeni siyasi oluşum adına yapıldı.
2) Abdüllatif Şener’e parti kurma ve bekle diyen; ancak sonuç alamayan Mesut Yılmaz, geniş tabanlı bir yapıyı inşaa için İlhan Kesici ismine çok önem veriyor. Kesici, yeni yapılanmada lider olabilir.
3) Demirel’in de Kesici ismine sıcak baktığı kaydediliyor.
4) Oluşum teşebbüsünün arkasında İstanbul dükalığının önemli Baronları var.
5) Oluşuma sol isimler de dahil edilip merkez bir görüntü verilecek.
6) Oluşumun açıklanması hemen olmayacak, uygun bir konjonktür beklenecek.
Öyle anlaşılıyor ki; Kesici CHP’den gelirken yanında birkaç ılımlı ismi daha alıp gelecek.. Belki kendi içinde sorunlar yaşayan DSP’den bazı isimler için de yeni bir adres olarak bu yeni oluşum düşünülüyor olabilir.. İşin AK Parti ayağını Abdüllatif Şener halledecek. ANAP ayağında Mesut Yılmaz var.. DYP ayağını Demirel bizzat kendisi yönetecek.. MHP ayağı şimdilik belli değil.. Hem zaten MHP de Genel Başkanlık tartışmasının yapıldığı böyle bir zamanda “dem bu demdir” diye düşünmüş olabilirler.. BBP’de zaten Muhsin Yazıcıoğlu sonrası başkanlık seçimi gündemde.. Birileri bu ortamı kendileri için fırsat olarak kullanmak istiyor olabilir..
Hani Ergenekon iddianamesindeki bilgilere göre, MHP Lideri Bahçeli’nin devrilip yerine Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın getirilmesi planlanıyordu ya, yeni oluşuma bari Ümit Özdağ’ı da alsınlar. Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın’ı da düşünüyor olabilirler..
Böyle bir oluşuma bir de kamuoyu araştırma şirketi lazım. Erhan Göksel olur mu? Hem sağ ve muhazafakâr kesime de yakın.. Erol Manisalı’ya da bir koltuk verirler artık herhalde.. ADD ile ilişkilerde, Yavru Vatan ilişkilerinde lazım olur..
Böyle bakınca “dörtbaşı mamur” bir oluşum çıkıyor ortaya..
“Hesap adamı” olarak bilinen Demirel’in bu hesabının tutacağını hiç sanmam..
İlhan Kesici gibi kılı kırk yaran, aşırı ihtiyadlı bir isim, bu kişilerle nasıl böyle bir harekete katılır, anlamak kolay değil. Derler ya “siyaset gözü kör eder” diye..
Kesici için bu işin sonu fiyasko ile bitecek yeni bir macera olur.. Böyle bir parti olmaz. Güya Merkez Parti yapacaklar..
Ergenekon şaibesi altındaki isimlerle yola çıkıp merkez parti olacaksınız! Yok böyle bir şey.. Bu iş iktidar olma mücadelesinden çok, Ergenekon soruşturmasından kurtulmak için düşünülmüş bir takdik olmaktan başka bir anlam taşımaz..
Demirel’le Yılmaz’ı bir araya getireceksiniz ve bu millet bu ikilinin peşine düşecek.. Ham hayâl! Bu, milletin zekasından kuşkuya düşmektir..
Halep orada ise, arşın burada! Görürüz..
Demek ki birileri düğmeye bastı. Çaresiz konumdalar ve her ihtimali denemek istiyorlar.. O zaman bunu anlarım anlamasına da, Kesici gibi adam kendini böyle kirli oyunlara nasıl alet ettiriyor, işte onu anlayamam.. Yoksa Kesici’yi yanlış mı tanıyorum?..
Taş yerinde ağırdır.. Kesici artık sağı da solu da kesmez.. Bitti bu iş..
Merkez yeni bir sağ için düğmeye bastıklarına göre, solda yeni bir oluşum içinde düğmeye basmaları yakın demektir..
Bu işe karar verdilerse, Ergenekon’un içinde ya da etkisi altındaki AK Parti, CHP, DSP içindeki ya da etki altındaki isimleri de listelemiş olmalılar. Yeni oluşum daha ilk günden Meclis’te grub kurarsa şaşmayın..
Hani akıllarına göre, AK Parti’yi erken seçime zorlayacaklar ya. Anayasa değişikliği tartışmaları sırasında siyasi partiler ve seçim yasasını da değiştirip barajı % 5’e çekecekler.. Yani seçim sonuçlarına göre AK Parti 1. çıksa da hükümeti kuramayacak olsa bile, karşı cephe oluşturup, koalisyonla işi götürmeyi deneyecekler..
Yani AK Parti’nin, Demokratikleşme, İnsan Hakları, Anayasa değişikliği taleplerinin önünün alınması gerekiyor. Hem de acilen..
Solda birlik tartışmaları da uzun sürmez..
Ergenekoncular şimdi dört koldan saldırıyorlar.. Herkese yeni bir parti, Dinci, Milliyetçi, sağ, sol, Liberal.. Derin devlet herkesi düşünüyor. Size Şeriat da, Komünizm de gerekse, onu getirecek olan da devlet değil mi?
Zaten DSP, SP ve BBP’de bir hareketlilik var.. AK Parti ve CHP’de de sular her an bulanabilir..
Bana sorarasanız, AK Parti bu plandan zarar görse bile, bu süreçte CHP buharlaşır.. Evdeki hesaplar çarşıya uymaz..
Burada Erdoğan’ın böyle bir gelişmeye karşı ne kadar hazırlıklı olduğuna bakmak gerek.. Öfkelenmeden, sakin bir şekilde, bu oyun bozularak, kapalı kapılar arkasındaki planların deşifre edilmesi gerek..
Çetecilerin öfkeleri ağızlarından taşıyor. Ellerinden gelse Erdoğan’ı bir kaşık suda boğacaklar. Ne var ki; keskin sirke hesabı, haddinden fazla öfke, gayelerindeki hikmeti yok ediyor ve arkası arkasına inanılmaz hatalar yapıyorlar..
Aslında ben kahir ekseriyette siyasinin, siyasi partinin çok da dürüst olmadığını düşünüyorum.. Çoğunun içinde bana göre derin yapılar söz konusu..
“Öfke aklı zail eder” derler ya, işte o hesap.
Ben hâlâ “İlhan abi”nin bu yanlışlıklar komediasında ne işi var, onu anlayamadım.. Bu işin kimseye faydası yok.. Ergenekon’a , Demirel’e, Yılmaz’a da faydası yok. Aksine, bu oyun geri teper.. Geçti Bor’un pazarı! Göreceksiniz, Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olacaksınız. Yanlışın neresinden dönerseniz, orası kârdır..
Kılavuzu Demirel & Yılmaz olanın yolunun sonunun nereye varacağı belli değil mi?
Bu iş siyasi bir intihar.. Ben Ötenazi’nin bir hak olduğunu düşünmüyorum.. “İlhan abi” siyaseten ötenazi “hakkı”nı kullanmak mı istiyor yoksa.. Kendi bilir!
Yoksa “İlhan abi” sen de mi?
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi