Ey zalimler!... Korkun…

Ey zalimler!... Korkun…

Daha önce “gavurdan dost domuzdan post” başlıklı bir yazımı sizlerle paylaşmıştım.
O zaman Gazze katliamı devam ediyordu. Gerçi İslam aleminin katliamsız bir yılını, ayını hatta gününü hatırlamıyorum. Üçü bitmeden beşi başlar…
Biz kendimizi biliyoruz bileli İslam aleminde işgal, sömürü ve katliam hiç durmadı. Kan, gözyaşı ve feryadu-figan hiç dinmedi. Neden?... Biz kendimizi biliyoruz bileli İslam aleminden hiç bir ülke herhangi bir batı ülkesine saldırmadı, onların ise hiç saldırıları durmadı. Neden?... İşte doğu Türkistan katliamı… bu kaçıncı keredir devam ediyor…
Sahi “Ebu gureyb”ler ne oldu?.. ne oldu kıtalar arası dolaşıp duran, zalimlerin işkence hane gemilerine?.. mazlum Müslümanları taşıyan özel işkence hane uçaklar... Zalimler bir anda gizlice merhamete gelip zulümlerinden vazmı geçiverdiler?..
Ne oldu Filistin, Çeçenistan, Irak, Afganistan, Sudan, Somali, Keşmir, Pakistan, Eritre, Moro, yukarı Karabağ ve daha niceleri… Türkiye vb nice İslam beldelerinde yıllardır terör adıyla devam eden adı konulmamış kirli savaşların mimarı, finansörü, senaristi ve bilmem nesi hep aynı zalimler değimli?..
Şu hakikat bir kere daha gün gibi ortaya çıkmıştır; “el kufru milletin vâhideh/küfür tek millettir.” Bakmayın siz bunların yüzlerce kanalın muhabirleri tarafından uzatılan mikrofonlara, insan hakları! demeçleri vermelerine, hak-hukuk! nutukları atmalarına…
Yok bunların birbirinden farkları…çünkü bunlar kafir ve fikir babaları da genelde siyon-haçlı ittifakıdır. İnsanlıktan anlamaz bunlar… sadece güçten anlarlar… hakk falan bimez bunlar… sadece kendi çıkar ve menfaatlerini bilirler… bunlar öyle stratejik ortak! falanda olmazlar… avrupa birliğine girmek falanda bu bağlamda değerlendirilmelidir…
Yani içerdeki münafık denizinden dışarıdaki yılana sarılmak gibi bir şey.
Yoksa siz; “Çinliler kominsit, batılılar Mü'min, en azından Allah (cc) a inanıyorlar” falan mı diyorsunuz?.. o zaman en basit tabirle siz safsınız…
Sonu “izim” le biten; sosyalizm, kominizim, faşizm, kapitalizm, liberalizm vb fikir akımlarını ve sistemleri dünyanın başına saranlar yine aynı kafirler değil mi?..
Zalimler asla iflah olmazlar ve kaybetmeye mahkumdurlar. Bunu bilmek için kahin olmak gerekmez. Zira tarih çöplüğü zalimlerle doludur.
• Nemrut İbrahîm (as) e karşı kaybetti
• Firavn Musa (as) ya karşı kaybetti.
• Ebrehe ebabillere karşı kaybetti.
• Nuh, Lut, Hud, Salih (as) vb nice peygamberlerin kavimleri kaybettiler.
Firavn, Nemrut, şeddat vb zalimler, bu günkü zalimlerden kat kat daha güçlü ve daha gaddar idiler. Ama hepsi de ilahi kudret karşısında bir hiç oldular. Onların torunları olan zalimcikler ne ki?...
Biraz daha yakına gelelim;
• Rusya Afganistana karşı kaybetmedimi?
• Sırplar Bosnada, Kosovada, Arnavutlukta kaybetmediler mi?
• İsrail Hamasa, Hizbullaha karşı kaybetmedi mi?
• Aslında ABD de Irakta kaybetti. İnşallah Afganistanda da kaybedecektir.
Kur'anı kerim sadece örnek olarak helak edilen nice kavimleri anlatır… neden?... bunların bazen deniz, bazen tufan, bazen ateş, bazen fırtına, bazen taş yağmuru, bazen ebabil kuşları, bazen sivri sinekler, bazen gözle görülemeyecek kadar küçük mikroplar, bazen sadece bir sesle helak ediklerini anlatır. Neden?...
Yani;
• Allah (cc) görünmez, bilinmez nice orduları vardır.
• Bu ordular her an tetikte, hazır kıta beklemektedirler.
• Hiçbir güç Allah (cc) ın ordularına karşı duramaz.
• Bu orduların harekete geçmemeleri bir çok hikmete binaen Allah (cc) ın emriyledir.
• Mazlumların Allah (cc) ın yardımını hak etmeleri için onunla bağlarını sağlamlaştırmaları gerekir. “ey iman edenler! Eğer siz Allahın dinine yardım ederseniz, Allah (cc) da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit kılar.” (Muhammed 7/47) “eğer size Allah (cc) yardım ederse, size galip gelecek (bir güç) yoktur. Ya o sizi yalnız bırakırsa ondan sonra size kim yardım edecek?..” (Ali İmran 3/160)

Kur'anda zalimlerin sıfatlarından örnekler.
• Zalimler korkaktırlar.
Allah'ın, hakkında hiçbir delil indirmediği şeyleri O'na ortak koşmalarından dolayı, inkâr edenlerin kalplerine korku salacağız. Onların yurtları ateştir. Zalimlerin dönüp varacağı yer ne kötüdür! (Ali İmran 3/151)
• Mazlumlara tuzak kurarlar ancak tuzakları boşunadır
Onlar bir tuzak kurdular. Farkında değillerken Allah da bir tuzak kurdu. Bak, onların tuzaklarının sonucu nasıl oldu: Biz onları ve kavimlerini topyekûn helâk ettik. İşte zulümleri yüzünden harabeye dönmüş evleri! Şüphesiz bunda bilen bir kavim için bir ibret vardır. (Neml 50-52)
• Allah (cc) zalimlerin yaptıklarından habersiz değildir.
Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor. (İbrahim 14/42)
Eğer Allah, insanları zulümleri yüzünden hemen cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı bırakmazdı. Fakat onları belirli bir süreye kadar erteler. Ecelleri geldiği zaman ise ne bir an geri kalabilirler, ne de öne geçebilirler. (Nahl 16/61)
Halkı zulmetmekteyken helâk ettiğimiz, böylece duvarları, çökmüş çatılarının üzerine yıkılmış nice memleketler, nice kullanılmaz kuyular, nice muhteşem saraylar vardır! Zalim oldukları hâlde, mühlet verdiğim, sonra da kendilerini azabımla yakaladığım nice memleket halkları vardır. Dönüş yalnız banadır. (hac 22/45,48)

• Zalimler sonunda birbirlerine musallat olurlar.
İşte biz, kazanmakta oldukları günahlar sebebiyle zalimlerin bir kısmını diğer bir kısmına böyle musallat ederiz. (En’am 6/129)
• Onların silahları, istihbaratları, teknolojileri vs güçleri Allah (cc) ın kudreti karşısında bir hiçtir.
ve askerleri yeryüzünde haksız yere büyüklük tasladılar ve gerçekten bize döndürülmeyeceklerini sandılar. Biz de onu ve askerlerini yakaladık ve onları denize attık (Orada boğuldular). Zalimlerin sonunun nasıl olduğuna bak! Biz nimetler içinde şımaran nice memleket halkını helâk etmişizdir. İşte kendilerinden sonra içlerinde pek az oturulmuş yurtları! (O yurtlara) biz varis olduk, biz. Rabbin, ülkelerin merkezî yerlerine, kendilerine âyetlerimizi okuyan bir peygamber göndermedikçe oraları helâk edici değildir. Zaten biz, halkları zalim olmadıkça memleketleri helâk etmeyiz. (Kasas 28/39,40,58,59)
• Zalimler nereye kaçsalar da Allah (cc) ın intikamından kurtulamazlar.
Biz onlardan önce, kendilerinden daha zorlu nice nesilleri helâk ettik de ülke ülke dolaşıp kaçacak delik aradılar. Kaçacak bir yer mi var? (Kaf 50/36)
Zalimler hangi devrilişle devrileceklerini görecekler. (Şu’ara 26/227)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi