Hasan Aksay

Hasan Aksay

TRT ve kurumsal toparlanmanın temelleri

TRT ve kurumsal toparlanmanın temelleri

Bugün 19 Temmuz Pazar. Saat 20.30’da yüz milyonlarca Müslümanla beraber TRT’nin, Mescid-i Aksa ve Eyüp Sultan Camii’nden dönüşümlü olarak yayınlayacağı özel Miraç Kandili canlı yayın programını seyredeceğiz. Bu bir ilktir. Güzel ilkler, güzellik üzerine güzellik ekleyen olaylardır.
Bütün insanlık İslam fıtratı üzere doğar. Bozulma sonradandır. İslam fıtratı, her kötülüğü ve geri kalışı çirkin görür, üzülür. İyiye güzele dönük her hareketten, yanlıştan kurtuluştan ve gelişmeden de sevinç duyar, bayram eder. Özellikle kurumların kendilerini yanlış ve dar kalıplar cenderesinden kurtarıp, iyiye, güzele doğru gelişmesi sevinç kaynağıdır. Mescid-i Aksa yayınıyla önemli bir atılım ortaya koyan TRT kurumumuzun bu ilkini, programını, yedi bakımdan sevinerek takip ve tebrik ediyoruz:
1) Yakın zamana kadar Türkiye’de medya kuruluşlarının önemli bir kısmı, Batı hayranlığını taklitçiliğe çevirerek iki noktada şartlanmış, kilitlenmiş ve bu yanlışlarını her türlü kabul ve düşüncelerinin paradigması, hareket noktası haline getirmişlerdi. Bunların birincisi, İslami her ne varsa karşı tavır koymak, “olmazsa olmaz saplantısı, bağnazlığı” idi. Hatta dünya içki felaketinden kurtulmak için çırpınırken, sadece İslam karşıtlığı olsun diye “içkiyi, medenilik ve çağdaşlığın ilk şartı, giriş kapısı” gibi gösterme gayretiyle akla ve bilime savaş açıyorlardı. Öyle ki, kurban derilerinden elde edilecek paraları çok sevdikleri halde, Müslüman’ın kurban ibadetinin aleyhinde olmak için akıl almaz yalan ve iftiralar düzenlemekten geri durmayarak, “Kurban kanıyla boğaz kana bulandı” diye yazma cüretini dahi gösterdiler. TRT artık bu şartlanmışlık batağında yoktur. Seviniyoruz. 2) TRT yapması gereken gerçek haberciliği yapmaya başlamıştır. Seviniyoruz. 3) TRT, milletinin değerlerinden, İslam değerlerinden korkmamaktadır. Seviniyoruz. 4) TRT önemli bir programı, son derece anlamlı iki mekandan birden dönüşümlü olarak yapmak suretiyle erişilmesi güç bir başarı sağlamıştır. İstanbul Müftümüz Sayın Mustafa Çağırıcı ve Kudüs İslam Vakfı Başkanı Sayın Şeyh Abdülazim Selhap konuşacak. 5) Milletçe ve ümmetçe tekrarının isteneceği, şimdiden belli bir program. 6) TRT’nin bir süredir devam eden başarıları bununla, ilerisi için çok daha güzel şeyler vaat etmektedir. 7) Medya, son derece önemli bir kurumdur. Radyo ve televizyonlarımızın amiral gemisi durumundaki TRT’nin hiçbir şartlanmışlığa takılmadan gerçek haberciliği en mükemmel şekilde yerine getirmesinde gösterdiği bu başarı milletçe sevinilecek bir hadisedir. Genel Müdürümüz Sayın İbrahim Şahin’i ve bu güzel programlarda emeği, teri, hizmeti olan bütün kadroyu gönülden tebrik ediyoruz.
TRT ile ilgili sevincimizde, milletimizi yalnız bırakmamak için gayret gösteren kurumlarımızın hepsini burada sıralamak imkanı olmasa da, iki tanesini zikretmeden geçmek imkanı yoktur. Sayın Temel Kotil, Türk Hava Yolları’nı gerçekten uçar duruma getirmiş, başarıdan başarıya giden bir öz güvene, gayrete ve örnek almaktan örnek olmak durumuna getirmiştir. THY artık yanız milletçe övündüğümüz bir kurum olmanın ötesinde dünyanın dikkatini çeken, örnek olma yolunda ilerleyen bir duruma gelmiştir. Kanunların dahi dışarıdan kopyalandığı dönemler dikkate alınınca bir kere daha, önemli bir kurum olarak ve önemini artırarak dünyaya örnek başarılara imza atan THY’nın, başta genel müdürü Sayın Temel Kotil olmak üzere bütün kadrosunu gönülden tebrik ediyoruz.
Devlet Demir Yolları’nın yenilenmesi ve geliştirilmesi, Hızlı Tren hamlesi için kaybedilen özgüven ve azmin yeniden yakalanmasını gerektiriyordu. Görünen o ki bu yakalanmıştır. Başarıların aksamadan, hızla devam etmesini diliyor ve Genel Müdürümüz Sayın Süleyman Karaman başta bütün kadrosunu tebrik ediyoruz.
Eksiklerimiz yok mu? Yok demek yanılmaktır. Çünkü Müslüman iki gününü müsavi kılmamak zorundadır. İki gününü müsavi kılmamak, geldiği noktayı yeterli görmemekle ve her gün daha ileri gitmekle mümkündür.
Genel hamleler ve ana gövdeyle beraber detaylarında mükemmele doğru taşınması önemli bir konudur. THY, detaylarda da önemli başarılar kazanmıştır. Buna rağmen dikkatten kaçan noktalar olabilmektedir. Örneğin, hava meydanlarında bazı gazeteler istenmediği kadar yığılırken, bazı gazeteler bulunamamaktadır.
Bütün Müslümanların Miraç Kandili’ni ve TRT’yi tekrar tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Aksay Arşivi