Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

Sır ve Hikmet

Sır ve Hikmet

Mübarek bir ayın gölgesi üzerimize düşmek üzere... İçinde, gecelerin en iyisinin, en bereketlisinin ve hayırlısının bulunduğu bir ayın gelmesi oldukça yaklaştı... Tepeden tırnağa manen temizleneceğimiz, dualarımızın, tevbe ve istiğfarlarımızın kabul edileceği ümidinin tavan yaptığı bir ayın sevgisi şimdiden gönlümüze düştü... Değeri ve kıymetinin maddi hesaplarla hesaplanamayacağı böyle bir ayın hatırı için, siz kıymetli okurlarımıza seri halde mesajlarımız olacaktır.
Birkaç gündür düşündüm, hesap ettim, “Böyle bir ay sebebi ile Vakit okuyucularımıza nasıl bir mesaj verebilirim?” sorusunun cevabını buldum. Hızlı bir hayat seyrinin içinde sürüklenip gidiyoruz. Teknik ve teknolojik buluşlar, keşifler durmadan, dinlenmeden başını aldı gidiyor. Cumhuriyet dönemi gençliğimizin manevi hayatı oldukça ihmal edilmekte, bilimler ve keşifler karşısında nerede ise dinden imandan soğumaya başladı. Sanki keşifler, buluşlar karşısında susan, cevap vermekte aciz kalan (hâşâ) bir din var. Gelişen olayları yorumlamaktan aciz kalmış bir Kur’an var sanki.
İşte, maddeden, mantıktan gelen tüm şüphelere, tereddütlere dur diyen, olayların, hadiselerin, oluşumların arka bahçesine inen bir eser basılmıştır.
Öyle bir mesaj sunalım ki, bu mübarek ayın kimliğine, frekansına uygun olduğu gibi, insanımızın gönlüne, aklına, düşüncesine de uygun olsun. İnanır mısınız, belki yüzlerce eser okumuşsunuzdur, biz de elimizden geldiği kadar sürekli olarak eser almakta ve okumaya çalışmaktayız. Tabii ki Kur’an ve hadis, tüm okuduklarımızın motor gücü ve rehberi... Bir nevi kitap ve sünnetin tefsiri, yorumu özelliğinde olan bir eser okudum. Hızımı alamadım, bir daha okudum.
Okunması, anlaşılması kolay olan bu eserin, her bir cümlesi, okuyucuyu bir başka âlemlere taşıyor. İnsanın ufku genişliyor, adeta gönüllere bir neşter vuruyor. Eseri okurken, bıkıp usanmıyorsunuz. Hem eserin mesajı değerli, hem de kâğıdı, cildi ve baskısı. Bu da, insana verilen bir değerin bir başka yönü.
Biliyorum, merak ediyorsunuz. “Yeter artık, söyle bu eserin adını” diyorsunuz... İddia ediyorum ki eseri alır ve okursanız, bizlere en az dua edeceksiniz. Veya teşekkür edeceksiniz. Eskiden evlerimizde İmam Nevevi’nin el Ezkar isimli eserinin alınması, âlimlerce ve hararetle tavsiye ediliyordu. Biz de diyoruz ki, bu eseri alınız, tüm ev halkınızla birlikte veya tek tek okuyunuz. Eğer, bu dediklerimizin doğru olduğunu görmezseniz, sunduğum mesajlardan geri adım atıp, sizlerden özür dileyeceğim. Söz...
Muhterem okuyucularımız, altı paragrafla özelliklerini söylemeye çalıştığım bu güzel eserin ismi “Kainatta, Kur’an ve İnsanda Sır ve Hikmet”tir. Eserin müellifi ise, ülkemizin güzide, nadide insanlarından biri olan muhterem Osman Nuri Topbaş hocamızdır. Eseri, Yüzakı dergisi okuyucularına 5. yıl hediyesi olarak veriyor. Öyle ümit ediyorum ki eser, Altınoluk kitabevlerinde de satışa sunulmuş olmalıdır. Her ihtimale karşı, bu muhteşem eserin, temin edilecek adresini de sizlere takdim etmek istiyorum: Tel: 0216 532 44 44... Faks: 0216 532 44 46... www.yuzaki.com.
Gönlümüz öyle istiyor ki imkanımız olsa da bu güzel eseri Ramazan ayı hediyesi olarak siz okuyucularımıza ve hatta tüm insanlara verebilsek. Gözümüze, gönlümüze ve tefekkürümüze davetiye çıkaran eserin, okuyucularımıza, okurlarına ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. İnşallah, önümüzdeki haftadan itibaren ve Ramazan ayı boyunca haftanın Cuma günleri eserden bazı bölümleri sunacağım.



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Büyük Arşivi