Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Bush'tan kurtulmak!..

Bush'tan kurtulmak!..

Tarih kitaplarında bazı isimler hep kötü anılır, isimleri hatırlanınca kötü çağrışımlar yapar. Bu isimlerin insanlığa Bush kadar zarar verip vermediğinin araştırılması gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü, tarih kitaplarında uydurulmuş ve şişirilmiş kahramanlar olabildiği gibi şişirilmiş kötü tipler de vardır.

Bush'tan kurtulmaktan söz ederken Amerikan halkının bu konudaki düşüncesi beni fazlaca ilgilendirmiyor. Önemli olan Bush'un birtakım saplantıları sebebiyle özellikle de İslam Dünyası'na verdiği ve vermeyi planladığı zararları dikkate alarak Bush'tan kurtulmak gerektiğini düşünüyorum. Elbette Bush ve benzerlerinden kurtulmak beklemek ve istemekle olmaz. Bölgemize yönelik yaptıklarına sessiz kalınmak suretiyle Bush'a destek verilmiş olması İslam dünyasının adeta zulme rıza gösterdiği anlama geliyor. Zalimler karşısında sessiz kalmak, bir başka ifade ile zulme rızanın zulüm demek olduğunu unutan toplumların zalimlerden şikayet hakkı kalmaz. Ancak, bir toplumun tamamen zalimlerden oluştuğunu düşünmek elbette gerçekçi olmaz. Bu bakımdan mazlumların zulüm karşısında ayağa kalkması gerekiyor. İslam dünyası artık "Sustukça sıranın kendisine geldiğini" görmek durumundadır. "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" gibi saçma bir sözün arkasına sığınanlar yılan tarafından ısırıldıklarında içine düştükleri yanlışı anlamış olsalar da artık iş işten geçmiş olur.

ABD ve Bush yönetimi sürekli olarak İsrail'e ve işlediği cinayetlere arka çıktı, her platformda İsrail'i korudu ve yaptırım uygulanmasını engelledi. Buna rağmen Bush'a karşı ciddi bir tepki oluşmadı, oluşan tepkiler de etkisiz oldu. Ardından terör bahane edilerek Afganistan işgal edildi.. Ama, Bush karşısında bir direniş görmediği gibi destek buldu. Bush bununla da yetinmedi Irak'ı işgal etti.. Ne adına ve neler söyleyerek işgal ettiği hiç önemli değil. Çünkü, Bush'un Irak işgalinden önce tüm söylediklerinin yalan ve masaldan öte gitmediği artık herkes tarafından görülüyor, biliniyor.

Şimdilerde Bush İran'a vurmanın hazırlığı içinde. Irak işgalinden önce olduğu gibi şimdi de aslı olmayan birtakım iddialarla dünyayı yanına çekmeye çalışıyor. Afganistan ve Irak'ta yaşananlardan sonra özellikle İslam Ülkeleri aynı hataya tekrar düşerler mi bilemiyorum ama, düşerlerse Bush'un azgınlığına destek vermiş olacaklardır.. Kısacası, en kısa zamanda kurtulunması gerekirken zulmünü sürdürsün diye destek verilmiş olacaktır.

Bush kendi toplumunda giderek destek kaybetmektedir. Özellikle Irak işgalinin öncesinde arkasındaki destek gün geçtikçe azalıyor. Artık Amerikan kamuoyu Irak'ta ne işleri olduğunu sorguluyor ve askerlerinin çekilmesini istiyor. Böyle bir noktada Bush'un İran'a müdahalesinin mutlaka engellenmesi, engellenemese bile bölge ülkelerinin topyekün bir karşı tavır ortaya koyması şarttır. Nasıl olsa bizim ülkemize saldırmıyor, İran'a saldırması bizi ilgilendirmez diye düşünenler kendi ülkelerinin de işgal ve parçalara ayrılmak için çalışıldığını gördüklerinde pişmanlık duysalar da bir işe yaramaz.

Zulmüne son vermek için Bush'tan en kısa zamanda kurtulmak gerekiyor. Amerikan halkının yapacaklarını beklemeye gerek yok. Çünkü, Amerika'da uygulanmakta olan sistem bu Bush'tan kurtulunsa bile bir başka Bush'u iktidar koltuğuna taşımak üzere oluşturulmuştur. Bunun için Bush ve Bush'lardan kurtulmak İslam dünyasının birliğine ve birlikte harekete geçmesine bağlıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi