Necati Özfatura

Necati Özfatura

Ailede küresel erozyon

Ailede küresel erozyon

Dünyada küresel ısınma, küresel grip salgını, küresel ekonomik kriz yaşandığı gibi, ailede de küresel çöküş çığ gibi artmaktadır. Nasıl ki cisimlerin temel yapısı atomlar, insanın hücreler ise; cemiyetin de temeli ailedir. Ailenin temeli de kadındır. Kadın eşine ve evine bağlı olur. Ahlâk, hayâ ve iffet timsali manevî güzelliği ve inanç sahibi olduğunda o topluluk, o ülke güzel, iyi her şeyin zirvesinde olur. Tarihten silinen ülkelerin silinme sebebi ahlâki çöküştür. Bunun da itici gücü kadındır.
Maalesef dünyanın her köşesinde olduğu gibi Türkiye’de de sağlam aile yapısı yara almaktadır. Türk örf ve âdetinde “baba evinden gelinliği ile çıkan, koca evinden kefen ile çıkar” özelliği giderek kaybolmaktadır. Her yıl 100 bine yakın boşanmalar sosyal bir yara hatta kangren olmak üzeredir.
Avrupa’da yapılan en son araştırmaya göre; bir zamanlar insanların başını döndüren filmlere konu olan romantizmin yerini cinsellik aldı. Geçmişte bekaret Batı’nın da hassas olduğu bir konu idi. Ancak araştırma sonundaki rapora göre şu anda bekaretini kaybetme 12 yaşın altına indi... Yine bu araştırmaya göre evli erkeklerin yüzde 42’si evli kadınların yüzde 30’u eşlerini cinsel olarak aldatıyorlar. 1969-70 yıllarında sınıf subaylığını yaptığım Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a göre: “Tarihin hiçbir döneminde eşlerin birbirini aldatması günümüzdeki kadar yaygın olmadı... Amerika’da evli her 100 kadından 25’i en az bir kere başka bir erkekle cinsel ilişkiye giriyor. Evli her 100 erkekten 70’i de başka bir kadınla eşini aldatıyor. Aldatma bu kadar yaygın olunca boşanmalar da patlıyor.” (Esra Tüzün Günaydın 6 Ağustos 2007)
Batı’da lise ve üniversitede öğrenci kızların çoğunluğu hamile ya da kürtaj yaptırmıştır. “İstatistiklere göre erkekler daha fazla aldatıyor. Ancak sosyal hayatta güç kazandıkça kadınların aldatma vakaları da giderek artıyor.” (Radikal 8 Eylül 2009 Özgür Gökmen Çelenk)
Amerika Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi’ne göre: Batı ülkelerinde 10 kadından 6’sı evlilik dışı doğum yapıyor. İzlanda birinci sıradadır. ABD’de evlilik dışı doğum yüzde 44’tür. Fransa, Danimarka, İngiltere’de ise ABD’den yüksektir. İsveç ve Norveç’te yüzde 50’dir. Batı’da 100 evliliğe karşı 75 boşanma oluyor. (Kaynak Avrupa Birliği İstatistik Kurumu EUROSSTAT)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi