Abdullah Yıldız

Abdullah Yıldız

Bir demet kitap

Bir demet kitap

Okuyucuyla buluşan her yeni kitap beni heyecanlandırır. Hele, bu kitaplar, hak ve hakikati içeriyor, okuyucuya doğru bilgiler sunuyor, tebliğ, tavsiye ve nasihat niteliği taşıyorsa, bu heyecanım sevince dönüşür, geleceğe dair umudumu besler. Dostlarımın yazdığı kitaplarsa ayrıca gönendirir.
Uzun süredir, fırsat bulup da bu kitaplardan söz edemedim. Bayram soluğu iyi bir fırsat oldu.
-Abdurrahman Aslan: Sabra Davet Eden Hakikat, Pınar Yayınları. Abdurrahman Aslan üstadımızın bu eseri; Postmodernizmin bilimi, felsefeyi, dini, teolojiyi ve hakikat anlayışını kavramsal düzeyde değişime uğrattığı bir dünyada hak ve hakikati, vahyi merkeze alarak asli temelleri üzerine ve entelektüel düzlemde yeniden inşa çabası olarak son derece anlamlı. Hakkı ve sabrı tavsiye ile mükellef herkes mutlaka okumalı.
-Hamza Türkmen: Ulusçuluk Çıkmazı, Ekin Yayınları. Türkiye’de İslâmî anlayışın sahih temeller üzerinde yükselmesinde ciddi emeği olan ve son olarak ‘İslamcılık’ üzerine yazdığı iki eserle verimli tartışmalara kapı aralayan kadim dostum Hamza Türkmen, Ulusçuluk Çıkmazı ile, gündemdeki ‘açılım’ tartışmalarına ümmet perspektifinden yaklaşıyor. Sorunun fıtri ve vahyi temelde çözümünü öneren bu çalışma, ıskalanmamalı.
-Ahmet Bulut: Çocuklarımıza Namazı Nasıl Sevdirelim?, Timaş Yayınları. Namaz Gönüllüleri’nin başarılı organizatörü Ahmet Bulut’la üç yıldır Türkiye’yi birlikte dolaşıyoruz. Bu kitaba nasıl emek verdiğini yakinen biliyorum. Ebeveynlerin en çok sordukları soruyu kitabına başlık yapan Bulut, eseri ikiye ayırmış; çocuklara hitap eden kısmını Çocuğumla Sevgi Seccadesi başlığıyla kitabın öbür yüzüne koymuş. Ahmet kardeşimi ve kitabın orijinal ve güzel dizaynı için yayınevini tebrik ediyorum. Her anne-baba ve çocuk bu kitabı edinmeli.
-İhsan Atasoy: Gençlik ve Arkadaşlık, Nesil Yayınları. Allah vergisi sesi, gönülleri titreten kıraati, kelamı ve kalemi ile Namaz Gönüllüleri’ne güç veren İhsan hocam, çocukluk döneminden başlayarak gençliğin şekillenmesinde en önemli faktörlerden biri olan “arkadaşlık” unsurunu, “Kişi, arkadaşının dini üzeredir.” hadisi çerçevesinde temellendirmiş. Ebeveynler ve gençler için el kitabı niteliğindeki bu eser kaçırılmamalı.
-Ömer Naci Yılmaz: Hac ve Umre için Siyer-i Nebi, Çıra Yayınları. Emin ve güvenilir dostlar bulmanın zorlaştığı günümüzde, bir “dostluk” abidesi olarak Samsun’un değil Türkiye’nin sınırlarını zorlayan Ömer Naci kardeşim, gayreti ve çalışkanlığı ile de takdiri hak ediyor. Teşvikimizle kaleme aldığı Namaz Devrimi ve Ömür Boyu Hac kitaplarından sonra, Siyer-i Nebi kitabı yalın ve özlü anlatımı ile herkese hitap ediyor.
-Mustafa Kolcu: Gerçeğimizle Yüzleşmek, Çıra Yayınları. Türkiye’de imam-hatiplik vazifesinin hakkını veren ender hocalardan Samsun-Tekkeköy-Antyeri Köyü imamı Mustafa Kolcu özel olarak incelenmesi gereken bir kardeşimiz. Antyeri’nin dini duyarlılığını 5 yılda yüzde yüz değiştiren gerçek bir öncü/imam o. Şimdi o bitmez heyecan ve enerjisini kitaba dökmüş; samimi, içten ve sade bir dille. Okumalı, görmelisiniz.
-Davut Yatkın: Hz. Peygamber’den Yansıyan Nükteli Lâtifeler, Rağbet Yayınları. Ramazan ve Davut Yatkın kardeşler, İslam davası için yüreği çarpan iki gayret adamı. Davut Yatkın’ın mütevazı çalışması, hoş ve latif bir ürün olarak takdire şayan. Rasûlüllah’ın (s.), günlük hayatında ashabıyla oturup sohbet ederken yaptığı latîf latîfeler, nükteli ve hikmetli şakalar, konuşma adabının inşasında önemli bir boyut. Okunmalı.
-Ali Çakır: Bir Pervane En Acı Şey Donarak Ölmektir, Mavi Ağaç Yayınları. Genç edebiyatçı Ali Çakır’ın, “bir merhamet masalı, bir içe dönüş şiiri” olarak tanımladığı bu roman, bir çırpıda okuyacağınız kıvamda.
NOT: “Kur’ân’ı Yaşayan Nesil” başlıklı sohbet serimiz haftalık periyotlarla devam ediyor.
-Çarşamba günleri, saat 20.30, Süreyya-Der’de (Kartal-Soğanlık, Titiz Lokantası üstü; tlf. 0532.713 91 30).
-Cuma günleri, saat 20.00, Çamlıca Umran Kültürevi’nde (Bulgurlu cd, Bulgurlu hamamı karşısı; tlf. 0555.684 37 21).


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Yıldız Arşivi