Ahmet Varol

Ahmet Varol

Filistin’e Özgürlük Kafilesi

Filistin’e Özgürlük Kafilesi

Siyonist işgal devletinin Gazze’ye yönelik saldırısının başlamasının birinci yıldönümü yaklaşıyor. Saldırı Siyonist devletin Gazze’yi yeniden işgal etme ve buradaki İslâmî hareketin bütün ileri gelenlerini tutuklama hesapları üzere yapılmıştı. Fakat Siyonistlerin hesapları tutmadı ve buradaki kararlı direniş duvarını aşamadılar. Ama bir yandan da ellerindeki tüm askerî imkânları kullanarak özellikle hava saldırılarıyla Gazze’de büyük bir tahribata yol açtı, 1500 civarında savunmasız insanın şehit olmasına, 5 binden fazla insanın da yaralanmasına sebep oldular. İşgalci Siyonist devletin tüm vicdan sahiplerinin reddettiği bu saldırılarının yıldönümü münasebetiyle olayın yeniden gündeme getirilmesi ve hâlen varlığını sürdüren Siyonist tehdide bir kez daha dikkat çekilmesi, Gazze katliamının yeniden görülmesi için etkinlikler düzenlenmesi gerekiyor.
Siyonist devlet Gazze’ye yönelik yoğun saldırısında askerî gücünü ve imkânlarını son raddesine kadar kullanmasına rağmen direniş duvarını aşamadı ama ne yazık ki Müslüman toplumlar da Gazze etrafında oluşturulan ambargo duvarını yaramadılar. Bu duvarın yarılamaması ve ambargonun üç yıla yakın süreden beri bütün katılığıyla devam ediyor olması İslâm âleminin bir eksiğidir. İslâm âleminin kendi içinde henüz yeterli birlik ve dayanışma gerçekleştirememiş olması sebebiyle Gazze etrafındaki insanlık dışı muhasara yarılamıyor.
Gazze üzerindeki muhasaranın yarılması, ambargonun etkisiz hâle getirilmesi sadece Filistin değil bütün İslâm âlemi açısından büyük önem taşıyor. Müslüman toplumların burada birlik ve dayanışma güçlerini ispat etmeleri çağdaş emperyalizmin yönlendirdiği mekanizmaların Müslümanların inanç özgürlüğünü sürekli kısıtlayan kuşatmaları da yarmalarını sağlayacaktır. Gazze üzerindeki ambargo ve kuşatmanın devam etmesi İslâm âleminde yeterli bir güç birliği ve ittifakın oluşamadığının ifadesidir. Bu kuşatma aynı zamanda tüm dünya Müslümanları açısından bir ayıptır. Bu ayıbın temizlenmesi de ittifak ve güç birliğiyle mümkün olur.
İşgal devletinin Gazze’ye yönelik saldırısının birinci yıldönümü münasebetiyle hem bu saldırının, işgalcinin Gazze’de sergilediği vahşetin yeniden gündeme taşınması hem de ambargonun yarılması amacıyla uluslararası çapta bir etkinlik düzenleniyor. Çekirdeği İrlanda’da oluşacak ve yol boyunca katılımlarla büyüyecek bir yardım ve destek kafilesinin Gazze’ye ulaştırılması hedefleniyor. “Filistin’e Özgürlük Konvoyu” adı verilen bu kafilenin Türkiye organizasyonunu ise insanî yardım ve insan haklarına sahip çıkma konusunda bir iftiharımız olan İHH yapacak. İsteyen herkes organizasyon şartlarına uygun bir şekilde ve gerekli yükümlülükleri üstlenerek yol boyunca kafileye katılabilecek.
Yolda ve programlarda aksama olmazsa Filistin’e Özgürlük Konvoyu’nun 15 Aralık 2009 tarihinde Yunanistan sınırından Türkiye’ye giriş yapması planlanıyor. Edirne’de düzenlenecek karşılama programından sonra İstanbul’a geçilecek. Sonra Ankara, Konya, Adana, Gaziantep güzergâhı üzerinden Türkiye yolculuğu tamamlanıp Suriye’ye, ardından Ürdün’e geçilecek. Ürdün’ün Akabe limanından gemilerle karşıya Mısır tarafına geçilecek ve yeniden karayoluyla Sina üzerinden Rafah sınır kapısına gelinecek. Siyonist işgal devletinin Gazze’ye saldırı başlatmasının birinci yıldönümü olan 27 Aralık 2009 tarihinde de Rafah’tan Gazze’ye girilmesi planlanıyor.
Güzergâh üzerinde gerçekleştirilecek etkinlikler ve görüşmelerle Filistin gerçeği, özellikle Gazze’ye uygulanan ambargonun yol açtığı durum ve işgal devletinin bu bölgeye saldırısının bıraktığı izler yeniden kamuoyunun gündemine taşınacak. Dolayısıyla kafile sadece bir yolculuk yapmayıp aynı zamanda bir kampanya düzenlemiş olacak. Etkinliğe katılanlar da önemli bir kampanyaya destek vermiş olacaklar. Filistin davasını, Gazze gerçeğini unutmadıklarını, asla unutmayacaklarını, Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar da mücadeleye destek vermekte kararlı olduklarını dünyaya ilan etmiş olacaklar.
Konvoya katılan araçların tümü Gazze halkına bağışlanacak. Bu sebeple konvoya katılacak araçlara belli bir yaş sınırlaması getiriliyor. Katılmak isteyenler yalnız başlarına bir araç bağışlama imkânına sahip olmayabilirler. O yüzden fertlerin bir araya gelip imkânlarını birleştirmeleri suretiyle yahut hayır kurumlarının imkânlarının değerlendirilmesiyle bu kampanyaya katkıda bulunmaları daha kolaydır. Bağlantı ve katılım şartlarının öğrenilmesi için www.filistinkonvoyu.org web adresinden, [email protected] email adresinden ve 0212 6312121 numaralı telefondan yararlanılması mümkündür.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Varol Arşivi