Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Skandal bir haber!

Skandal bir haber!

Tam da Erdoğan ABD’ye giderken, ajanslara düştü bu haber: Dünya genelinde hzla yaylarak 9 bini aşkn can alan ve büyük paniğe neden olan A gribi salgn ile ilgili ortaya atlan bir iddia kafalar karştrd. Virüsün ardnda ABD istihbarat m var?. Çin’de düşen ve CIA ajanlarn taşyan bir uçağn havadan serpilmek üzere mutasyona uğramş A gribi virüsü taşdğ iddialar, virüsün biyolojik silah olduğu şüphesini yeniden gündeme taşd. Çin’in Şangay Pudong havaalannda 28 Kasm tarihinde düşen ve 3 ABD vatandaşna mezar olan bir kargo uçağnn, havadan serpilmek üzere mutasyona uğramş A gribi virüsü taşdğ belirtildi. Olayla ilgili ortaya atlan bir diğer korkunç iddia ise, uçağn Çin’den havalandktan sonra gideceği Krgzistan’daki gizli İsrail üssünü hedef aldğ ve sanldğ gibi bir kaza sonucu değil, İsrail gizli servisi MOSSAD’n ajanlar tarafndan düşürüldüğü oldu. Diğer yandan uçaktan yaral olarak kurtulan 4 kişiden biri olan ismi belirtilmeyen bir Endonezya vatandaşnn, Endonezya Savunma Bakan Juwono Sudarsono’nun gizli operasyonlar yürüttüğü gerekçesiyle bir süre önce kapatlmasnı istediği ABD Deniz Üssü’nün Tbbi Araştrma Bölümü’nde görev yaptğ belirtiliyor. Endonezya Sağlk Bakan Siti Fadilah Supari, geçmişte A gribinin Batl ülkeler tarafndan üretilen biyolojik bir silah olduğunu ileri sürmüştü. Geçtiğimiz haftalarda Çin’in yan sra Hindistan ve Nijerya’da da şüpheli biyolojik maddeler taşdklar gerekçesiyle ABD uçaklarnn durdurulduğu ve zorunlu iniş yapmaya zorlandğ belirtiliyor. Bir diğer korkunç iddia ise virüsün farkl ve akciğerleri ciddi oranda tahrip eden daha ölümcül bir türünün görüldüğü Ukrayna’nn başkenti Kiev’de Kasm ay başnda şüpheli uçaklardan halkn üzerine gaz püskürttüğü oldu. Ukraynal yetkililer, yüzlerce görgü tanğna rağmen olay yalanlamay tercih etmişti.
Dünya giderek daha güvensiz bir hale geliyor. Herkes nükleer tehditten söz ediyor, ama biyolojik ya da kimyasal silah ve savaş tehdidi çok daha büyük. Herkes her zaman üretebilir ve istenilen ölçeklerde kullanlabilir. Bu yan ile nükleer silahlardan çok daha tehlikeli..
Yukardaki haberde ilginç bir nokta ise “uçağın Çin’den havalandktan sonra gideceği Krgzistan’daki gizli İsrail üssünü hedef aldğ ve sanldğ gibi bir kaza sonucu değil, İsrail gizli servisi MOSSAD’n ajanlar tarafndan düşürüldüğü” iddias.. Krgzistan, İsrail, dolays ile Rusya’nn da işin içinde olmas gerek.. Endonezya’nn da ad geçiyor bu iddiada, bu arada..
Bana kalrsa bu iddia ve tehditleri ciddiye almamz gerek.. Ve bu konuyu Domuz Gribi ve GDO konusu ile birlikte değerlendirmemiz gerek..
Bu konuyu daha önce de yazmştm: Teksas üniversitelerinden birisinde Ekoloji Profesörü olan Eric R. Pianka, Mart 2006’da Beaumont Üniversitesi/Teksas’ta kendisine verilen “Teksas’ın Seçkin Bilimadamı” ödülü program srasnda, televizyon kamerasn kapattrdktan sonra yaptğ konuşmada, insanlarn diğer varlklardan daha üstün olduğu fikrinin yanlş olduğunu, hatta insanların mikroptan bile üstün olmadğn söyledikten sonra dünyann yaşayabilmesi için insanlarn nüfusunun çok fazla azaltlması gerektiğini belirtmiş, AIDS, savaşlar, açlık vs. gibi şeylerin bu fazla nüfusu azaltamayacağn (en azından ksa sürede) eklemiş ve dünya nüfusunun % 90’ının çok ksa zamanda yokedilmesine yetecek “havadan atılabilecek” Ebola virüsünün mevcut olduğunu söylemiş ve orada bulunanlarca ayakta alkşlandktan sonra ödülünü almş. Bu adamla ilgili bilgilere şu adresten de ulaşabilirsiniz: http://www.infowars.com/articles/science/pianka_dr_death_religion_of_genocide.htm, ya da şu adrese de bakabilirsiniz: http://www. prisonplanet.com/ articles/april2006/030406massculling.htm
Anlayacağnz, ölüm tacirleri iş başnda.. Birtakm bilimsel kuruluşlar ve ilaç imalatçlar yamyamca planlar yapyorlar.. Birtakm ülke liderleri, bilim adamlar, örgüt üyeleri, hayata böyle bakyor..
Birileri dünyay kurtarma adna “lüzumsuz insanlar” kolay ve ucuz bir şekilde ortadan kaldrmann yollarn aryor, birileri de insanlar can derdine düşürüp tedavi maskesi altnda soymay..
H1N1 virüsü dolays ile biliyorsunuz “aş vurgunu” konusu gündeme gelmişti..
Sakn Afganistan da “topun ağzndaki ülkeler” arasnda yer almasn.
Bana kalrsa nükleer silah konusunda İsrail’e tannan ayrcalk benzeri ayrcalklar kimseye tannmamal bu alanda.. Bu silahlar kolay bir şekilde geri tepebilir ve bu süreci başlatanlar, tetikledikleri çğn altnda kalabilirler.. Hatta bu konudaki sorumsuzca açklamalar bile, gelişmiş ülkeleri, tehdidin odağ haline getirebilir.
Çin ve Hindistan ile Afrika ülkeleri topun ağznda.. Ve bir de İslam coğrafyas..
Yemen’i, gat isimli bitki ile vuruyorlar mesela. Düşünebiliyor musunuz, bir ülke halknn % 70’i bu uyuşturucuyu kullanyor..
Başbakan, Obama ile bunlar konuşmal bana kalrsa, Afganistan’da daha çok asker değil, geri çekilme planlar konuşulmal.. Erdoğan ve Rusya’nn Afganistan konusunda doğru yerde durduklarn düşünüyorum.. Daha fazla okul, daha fazla cami, daha fazla refah.. Ve daha az asker..
Obama yangna körükle gidiyor. Afganistan nasl Rusya için bir felaket olduysa, ABD ve onun peşine taklanlar için de ayn şey gerçekleşecek.. Türkiye bu tehlikeden uzak durmal ve ABD’yi yanlş politikalardan vazgeçmeye zorlamal. Bu, Afganistan için de, ABD için de daha iyidir..
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi