Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Her şey de beni buluyor

Her şey de beni buluyor

30 yaşındayım ama atmış yaşında gibi oldum. Küçüklüğümden beri çile çekiyorum. Üvey annemin dayakları, çileli bir iş hayatı ve fakirlik içinde geçirdiğim günler... Bütün bunların ardından biraz rahat edeyim diye evlendim şimdi de eşimle anlaşamıyorum. Sanki hayatımda her şey kötü gidiyormuş gibi geliyor, çok korkuyorum. Artık her şeyden koptum, hiçbir şey yolunda gitmiyor ve ağlıyorum. Eşim çok ilgisiz, halimi hatırımı bile sormuyor, beni beğenmiyor iki çocuğum var onlar da çok yaramazlar. Çocuklarımız kavgalarımızdan etkileniyorlar ve tırnak yemeye başlıyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum Fatma hanım kendimi çok kötü hissediyorum... M. Z

İyi şeyler de var
Yaşadığımız hayatın, dünyaya bakan tarafında acılar, hüzünler imtihanlar var. Ahirete bakan tarafında ise umudumuz ve kurtuluşumuz vardır. O nedenle biz bu hayatı iki yönüyle kabul eder ve burada çeşitli imtihanların olduğunu kabul ederiz. Ancak buna rağmen hayatımızda iyi şeyler de vardır ve bizler bu iyilikleri de görür ve hamdederiz.

Anladığıma göre hayatınız çeşitli zorluklarla geçmiş. Bu imtihanlarınıza sabırla karşılık vermeye çalışmışsınız. Size, acının da neşenin de Allah'tan geldiğine inanmanızı ve sabrettiğiniz sürece mükafata ulaşacağınıza inanmanızı tavsiye ederim. Bununla beraber yaşamınızdaki, sağlık, sahip olduğunuz evlatlarınız, arkadaşlarınız, dostlarınız vb güzellikleri de görebilir, iyi şeylere de odaklanabilirsiniz. Bilmelisiniz ki, yaşamak, sağlıklı olmak, nefes alıp vermek, hayırlı evlatlara sahip olmak hayatımızın güzelliklerindendir. Bütün bu güzellikleri görmeye çalışınız ve sorunlardan ziyade çözümler üzerine yoğunlaşınız.

Cesaretim yok
Meslek yüksek okulu mezunu bir genç kızım. Daha önceden muhasebeci olarak çalıştım. Şimdi iş arıyorum ama bir türlü cesaretim yok. Okudum, yeterli bilgi ve tecrübem de var ama tek başıma çıkıp da iş aramaktan korkuyorum. Sanki başarılı olamayacakmışım gibi geliyor ve endişeye kapılıyorum. Bu güne kadar bütün işlerimi annem yapmıştı o yüzden cesaretim kırılıyor ve güvenimi kaybediyorum. Artık ayaklarımın üstünde durmak istiyorum ama bunu nasıl yapabileceğimi bilemiyorum. Bu konuda tavsiyelerimizi bekleriz. K. G

İsterseniz yapabilirsiniz

Ailelerimiz çoğu zaman bizlerin sorumluluğunu kendi üzerlerine alarak, işimizi kolaylaştırmaya çalışırlar. Oysa onların bu yaklaşımı bizlerin bazı yeteneklerimizin körelmesine ve cılız kalmasına neden olabilir hatta bizim için çeşitli meşakkatlere yol açabilir. Bunun için, ebeveynlerimiz, bizleri sorumluluklarımızı yerine getirme noktasında desteklemeli ve yeteneklerimizin gelişmesine katkı sağlamalıdırlar. Anladığıma göre, üniversite okumuş ve iş deneyimi kazanmış birisiniz.. Ayrıca, sorununuzu bu şekilde dile getirme cesareti göstererek bir çözüm arayışında bulunuyorsunuz. Bütün bunlar aslında güçlü bir tarafınızın da olduğunu gösteriyor. Size, yakınınızdaki kimselerle, arkadaşlarınızla görüşerek iş nasıl bulunur sorusuna bir cevap aramanızı tavsiye ederim. İhtiyacınız olan bilgilere ulaştıktan sonra iş arama girişimlerinize devam edebilirsiniz. Bunun için gerekli bağlantıları ve çalışmaları kendiniz yapabilir ve mücadelenizi sürdürebilirsiniz. İş arama çalışmalarınızı sürdürürken lütfen ümitsizliğe kapılmayın, olumsuz sonuçlarla karşılaştığınızda güveninizi kaybetmeyin ve mücadeleye devam edin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi