Gazze'ye gazaya gidenler, selam sizlere

Gazze'ye gazaya gidenler, selam sizlere

Bir hafta önce dünyanın çeşitli ülkelerinden ve ülkemizden beşyüzelli kişilik ve yüz altmış araçlık bir konvoy Gazze’ye insanı yardım için yola çıkmıştı.

Medya aracılığıyla Dünya ve Türkiye kamuoyu bu faaliyetten haberdar edildi. Filistin, toprakları İsrail’ce işgal altına alınan mazlum ve mağdur fakat asil ve şerefli insanlar diyarı. üç dinin merkezi Mukaddes Belde Kudüs’ü topraklarında barındıran yer.

1946’dan bugüne kadar işgalci terörist zalim, acımasız bir şekilde İsrail ve idarecileri Filistin halkına zulüm ediyor. Zalimin zulmü varsa mazlumunda Allah’ı var. Filistinlilerin acılarına bigane kalmayan beşyüzelli kişi sanki iki milyar hücreli bir yürektiler. Her hücresini bir Müslüman’a hasredip kendilerine hiç ama hiçbir şey bırakmamış yürektiler. Bugün hala Filistin de vurulan Afganistan da, Türkistan da, Kerkük’te, Çeçenistan’da, Karabağ da ve daha bilmem nerede tanklar altında çiğnenen, kurşunlara hedef tayin edilen insanlara siper benim diyebilen beşyüzelli kahraman. Gazze’ye bin bir sıkıntı içerisinde ulaştılar ve maksatlarına vasıl oldular.

Mısırın inadına İsrail’in baskılarına FKÖ’nün zımnen işbirlikçi istemezük tavrına rağmen insanlığa, mazlumluğa ve dahası Filistin halkına adanmış beşyüzelli insan Gazze’nin kalbine yüreklerindeki sevgi mührünü kazıdılar. Muğla milletvekili Mehmet Nil Hıdır’ın da içerisinde bulunduğu konvoy hakkında geniş bilgiyi Muğla’da faaliyet gösteren hizmette sınır tanımayan Menteşe grubunun Gazze izlenimleri adlı sunumundan öğrendik. Konvoyun İngiltere’den Fransa, İtalya, Yunanistan, İstanbul, Ankara, Mısır ve son olarak Gazze serencamını fotoğraf ve slâytlarla Filistin’le duygusal bağı da olan Muğla milletvekili Mehmet Nil Hıdır’dan adeta nefeslerimizi tutarcasına dinledik.

Şehitler, gaziler diyarı, İslam dünyasının direniş sembolü olan Filistin halkının açlıkla işkenceyle zulümlerle imtihan olduğu “Filistin’e yol açık” adı ile yola koyulan konvoyun hangi zorluklarla, hangi diplomatik girişimlerle uğraştıklarını Mısır’ın sivil ve resmi polisinden yedikleri sopalarla taş yağmurları altında yaralı halde dahi “kahrolsun İsrail yaşasın Filistin” diyen haykırışlarını gördük. Ölmez bu dava, ölmez bu hareket dediklerini işittik. Hedefe nasıl vasıl olduklarını dinledik.

Evet, Türk-İslam dünyasının liderliği yolunda emin adımlarla haklı bir konuma doğru yürüyen bir Türkiye gözlemliyoruz. Türkiye var oldukça, dünden tevarüs ettiği misyonuna sahip olduğu sürece nerede bir mazlum varsa orada Türkiye’nin, Türk insanının da yardım eli olacaktır.

Gönüllerini sevginin tütsüsünden geçirmiş fena- fid dava olan, özgürlüğe sevdalı insanlar diyarı Filistin.

Gönül pencerelerini yıllardır açık tutan Türk ve İslam dünyasına ve insanlığın kararmamış vicdanlarına seslenen Filistin’in ve Filistinlinin feryatlarını duyacak bir kulak, gönül pencerelerine konacak bir merhamet ve yardım elini bekleyenler diyarı Filistin.

Çamurlu sokaklarında susuz, ekmeksiz, ışıksız, işsiz, evsiz, aç bi-ilaç insanlar diyarı Filistin.

Her türlü olumsuzluğa rağmen “ümit var olun şu istikbal İnkilabatı içerisinde en gür seda Türk’ün ve İslam’ın sedası olacaktır” demekten kendilerini alamayanlar diyarı Filistin.

Filistinlilere mazlum ve masum yüreklere yardım etmeyenler dualarında ve yakarışlarında Filistin’e yer vermeyenler kendilerine insan sıfatını yakıştıramazlar.

Murat Mercan, Mehmet Nil Hıdır, Cemal Yılmazdemir, Temel Karamollaoğlu ve beşyüzelli kişilik tek yürek, tek vicdan, tek ses, tek vücut ve tek dua olarak çileli, meşakkatli fakat bir o kadar da anlamlı konvoyun nur yüzlü insanları sizleri selamlıyoruz.

Yapılamayan en güzel fikirlerden yapılabilen eksik eylemler daha makbuldür.

“Filistin’e yol açık” eylemi bir milat olacaktır. Zulmün abad olamayacağına işarettir. İsrail diz çökmektedir ve mutlaka diz çöktürülecektir de. İsrail bulunduğu topraklarda yaşamak istiyorsa Filistinlileri öldürmeden yaşayabileceğini er geç anlayacaktır.

Filistin’i tanıyan işgal ettikleri topraklardan derhal çekilen, barıştan yana, üstün ırk teorisine inanmayan”kendisini efendi başkalarını köle” takdim etme zihniyetinden vazgeçen bir İsrail’le problemimiz yoktur.

Beşyüzelli kişilik yürekleri toplu vuran, sizler cesur yüreklersiniz, sizler cesur insanlarsınız, sizler fedakar ve cefakar adamlarsınız, şükran sizlere,selam Bağımsız Filistin’e..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi