Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Ders çalışmıyor

Ders çalışmıyor

İki kızım var, biri 10 yaşında diğer 4 yaşında. 10 yaşındaki kızımın ders problemleri var. Ders çalışmıyor, ben de odasına kapatıyorum iki saat boyunca açmıyorum. Ama kapıyı açtığımda onu yerde uyumuş vaziyette buluyorum. Öğretmenle konuşuyorum, "Çocuğu zorlamayın dersleri gayet iyi" diyor. Ama ben buna inanamıyorum çünkü ödevini yapıp çantayı kaldırıyor. Bunun dışında derslerle hiç ilgisi yok

Ben çocuklarımın eğitimine çok önem veren bir anneyim. Kendim hemşireyim ve sırf onlara vakit ayırmak için görevime ara verdim. Ama onlar beklentilerime uygun hareket etmiyorlar ve beni çileden çıkarıyor. Babam öğretmendi, bizi disiplinli bir şekilde yetiştirmişti. Ama aynı şeyi ben çocuklarıma veremiyorum. Bana neler tavsiye edersiniz? S. G

Rahat olun

Çocukların dersleriyle ilgili sorunları, anne babaların sık sık dile getirdiği bir durumdur. Ancak bu konuda ailelerin beklentileriyle çocuğun yetenekleri örtüşmeyebiliyor. Yani çocuğun dersleri normal olduğu halde, aileler daha yüksek beklentiler içinde olduğundan çeşitli sorunlar yaşayabiliyorlar. Bu durum çocuğun derslere karşı soğumasına ve gelecekle ilgili karamsarlığa kapılmasına neden olabiliyor.

Size, çocuğunuz normal başarısını devam ettiriyorsa ve bu konuda öğretmen de derslerinin normal olduğunu söylüyorsa çocuğun üzerine gitmemenizi tavsiye ederim. Bu dönem çocuğun ders çalışma sorumluluğu olduğu gibi oyun oynama ihtiyacı da vardır. Bu nedenle ödevlerini yaptıktan sonra onun oynamasına fırsat tanıyın ve sürekli ders çalış uyarılarında bulunmayın. Çocuğu derslere teşvik etmek istiyorsanız, dersi sıkıcı hale getirmeden, çocuğun yapısına uygun bir yöntem belirlemelisiniz.

Size çocuğunuzla ilgili beklentilerinizi onun yetenekleri ve tercihleri doğrultusunda yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca çocuğun yeteneklerini tespit ederek onu yetenekleri doğrultusunda çalışmaya teşvik edebilirsiniz.

Rahat olun, anladığıma göre, çocuğunuz aslında derslerinde başarısız değil. Eğer öyle olsaydı öğretmenle konuştuğunuzda derslerinin gayet iyi olduğunu söylemezdi. Fakat sürekli ders çalış telkinlerinizi sürdürdüğünüz sürece bir süre sonra çocuk derslerden bıkabilir ve başarısızlığa da uğrayabilir. Ayrıca bu dönem çocukları bu şekilde sıkarsak derslerden soğutur ve onun başarısız biri olmasına da neden olabiliriz. Bunun için onu rahat bırakın, eğer derlerinde başarısız olursa o zaman ona uygun bir metodla desteğinizi sağlayabilirsiniz.

Unutmak ne zormuş

İki yıl süren bir evliliğim oldu. Eşimin standartları çok yüksekti ve ben bunları karşılamakta yetersiz kalıyordum. O biraz da ailesinin etkisinde kaldı, küçük şeyleri büyüttü ve evliliğimizi bitirdi. Şimdi bir başkasıyla evli ve çocuğu var. Eşimle ayrılmaya karar verdiğimizde onu unuturum sanmıştım. Ama hiç aklımdan çıkmıyor onunla yatıyor onunla kalkıyorum. Her sabah onu unutacağım diyorum, unutmak için kendime çok yükleniyorum ama ben böyle yaptıkça hasretim daha da artıyor. Arkadaşlar biriyle evlenirsen unutursun diyorlar ama cesaret edemiyorum. Unutmanın bir ilacı var mıdır bunu bana söyler misiniz?

K. K

Unutmanın ilacı yoktur

Evliliklerde anlaşamayan eşler ayrılarak hayatlarını farklı yerlerde sürdürebilirler. Bu, içimizi buran bir şey olsa da, hayatın içinde ayrılıklar da var. İfadenizden anladığıma göre eşinizin ayrılıp başka bir hayat kurduğunu iç dünyanızda hiçbir şekilde kabul etmiş değilsiniz. Buna bağlı olarak, tek başına hayatınızı sürdürmekte ve eşinizin yokluğunu kabul etmekte de zorlanıyorsunuz.

Size öncelikle, evliliğinizin bittiğini kabul etmenizi ve hayatınıza yeniden başlamanız gerektiğini kabul etmenizi tavsiye ederim. Eğer bunu kabul etmezseniz, onu unutmak için verdiğiniz çaba pek işe yaramayacaktır. Çünkü hayatın içinde unutmak diye bir şey yoktur. Hayatımızdaki hiçbir insan tamamen yok olmaz, duygu dünyamızdan silinmez, unutulmaz sadece onun yokluğunu kabullenir hatıralarını küllendiririz. Bunun için, unutmak istediğiniz kişiyi unutmak için kendinize baskı yaptıkça sorununuz daha da artacaktır. Size bu noktada kendinize baskı yapmamanızı ve olayı zamanın akışına bırakmanızı tavsiye ederim.

Arkadaşlarınızın da söylediği gibi kendinize yeni bir hayat kurabilir ve hayata sıfırdan başlayabilirsiniz. Ancak bunu eski eşinizi unutmak için değil, kendinize yeni bir hayat kurmak için yapınız. Unutmak diye bir şey yok sadece olaya alışmak ve kabullenmek vardır. Siz de zamanla yaşadığınız olayı kabullenecek ve normal hayatınıza devam edeceksiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi