Fatih Akkaya

Fatih Akkaya

Çizdirmeyiz Bey’ler

Çizdirmeyiz Bey’ler

Öncelikle Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Devletin ilgili tüm birimleri ile yaraları biran evvel saracağına inanıyoruz. Bunun takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyoruz.
Çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir haftayı daha geride bıraktık.
Birileri dışarıdan birileri içeriden “bu toprakların, bu halkın kaderini biz çizeriz” derdinde.
Dışarıda Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi ve İsveç Parlamentosu’nun aldığı “soykırım” kararlarını, içeride özellikle Ergenekon süreciyle ilgili yaşanan gelişmeleri dehşet ve şaşkınlıkla izledik.
“Ermeni soykırımı” yalanının ülkemize karşı siyasi bir koz olarak kullanıldığı artık iyice netleşmiş durumda. Türkiye dış siyasette köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Bunu artık daha net görebiliyoruz.
İşin sevindirici tarafı, Türk halkının Meclis’iyle, devletin zirvesiyle bu konuda hemfikir olması. Tavizden uzak bir ortak tavır ortaya koyması.
Elçilerimiz çekildi. Bu önemli bir adımdı. Gelişmelere göre bir adım sonrası “sözkonusu ülkelerin elçilerinin Türkiye’den gönderilmesinin gündeme gelmesi” bile olabilir. Ki, neden olmasın?.. Verilecek cevabın en anlamlısı da bu olmaz mı?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Akkaya Arşivi