Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Faşizm! Yani şu lânet olası ırkçılık!

Faşizm! Yani şu lânet olası ırkçılık!

Kırgız-Özbek çatışması karşısında söyleyecek bir söz bulamıyorum..
İslam dünyasının en büyük sorunu Siyonizm değil, faşizm.. Siyonizm, faşizmin bir ileri karakolu sadece.. Faşistler kendi içinde de çatışan “lanetli bir savaş ve terör ideolojisi”dir.. “Hayata karşı kurulmuş şeytani bir pusu”dur.. Kavmiyetçilik faşizmin merkez karakolu olmasına rağmen, din, ideoloji, siyaset, felsefi kanaat her şeyi kullanır..
Sağ-sol, Alevi-Sünni çatışması aynı günahın eseri değil miydi? DP dönemindeki “Türk aleminin en büyük düşmanı komünistliktir, her görüldüğü yerde ezilmelidir” diyen zihniyet aynı zihniyet değil miydi?
Peki “CHP ulusalcılığı” neyin nesi idi? Tek parti, İstiklal Mahkemeleri, kargaları bile gülmekten öldürecek seçim sistemi, Yavru Kurtlar, “Türkün dini Kemalizmdir” maskaralığı, dinde reform çabaları..
Hitler’i boşuna Cumhuriyetin 10. Yıl Albümü’ne almadılar.. Musolini’ye boşuna övgüler dizip, İtalyan faşizmini “terbiye diktatörlüğü” diye selamlamadılar..
Kapitalistler para babalarının ırkçılığını, komünizm sınıfsal bir ırkçılığı savunuyordu.. Kimi toprağa dayalı, kimi en çarpıcı örneğini Siyonizmde gördüğümüz gibi dine, kimi kana dayalı ırkçılık yaptı..
Sünni ya da Alevi olduğu için öldürülenler, hangi sebeblerle öldürüldüler sizce..
Vehhabilik veya benzer bir akımın İslam dünyasında en küçük akımlardan biri olsa bile, kendini dinin en doğru yorumu kabul edip, başkalarını tekfir ederek, ya da onları kendine boyun eğmeye zorlaması ne anlama gelir?..
Pozitivistlerin dindarları, ya da modernistlerin gelenekçileri baskılaması nereden besleniyor acaba?.
Birileri başkalarının üzerinde İlahlık ve Rablik taslamış olmuyor mu?
Faşizm bana göre bu anlamda müşrik geleneğin ihyasından başka bir şey değildir ve en büyük günahtır.. Hakk’ı inkar rejimidir.. Adaletin yerine “ulusal çıkar” önemlidir onlar için. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana, zalime karşı durmayacaktır. Bir kavme ya da topluluğa olan düşmanlığının onu onlar hakkında adaletsizliğe sevketmesine mani olmayacaktır..
Hedefi ve yöntemi bellidir. Öldürecek. Zulmedecek, terör estirecek. Yıldırmak, bastırmak, caydırmak, korkutmak isteyecektir.. Başkalarını yurtlarından çıkartacak, kendinden olmayanları tenkil, tedip, tehcir planları yapacaktır..
Faşizm işte böyle Allah’ın belası bir şey..
Faşist, sonunda kendi kendine düşman olur ve kendi zehiri ile kendini öldürür.. Elde zulmedecek ahali kalmayınca kendi halkına zulmeder.. Dinleştirdiği resmi bir ideolojisi vardır.. Kurgulanmış bir resmi tarihi ve bu yalanı öğreten okulları, yalan bir dinin ve yalan tarihin misyonerlerinin elinde o ülkenin çocukları birer biyonik robota, sistematik geri zekalılara dönüşürler.. Halk papağanlaşır, toplum rejime itaat ve sadakate zorlanır ve bunu dini ayinlere benzeyen birer yemin törenine dönüştürürler..
Cehalet kol gezer o ülkede.. Ve cehaletin bu kadarının ancak eğitimle mümkün olduğunu görürsünüz..
Alın size ne için çıktığı bile belli olmayan şu Kırgız-Özbek çatışması.. Yüzlerce ölü, on binlerce yurdundan çıkartılmış insan.. Gürcülerle Çerkezlerin alıp veremedikleri neydi?. Sırp faşistler, Boşnakları neden katlettiler?
Be hey zalimler, doğduğunuz ana-babayı, toprağı, zamanı, cinsiyetinizi, derinizin rengini siz mi seçtiniz?. Sizin din seçme özgürlüğünüz varsa başkasına bunu niye tanımazsınız?.
Allah cahil ve zalim bir kavme hidayet nasib etmez..
Beyaz insan Kızılderilileri yok etti, kara derilileri köleleştirdi, sarı ırkı teslim aldı.. Topraklarını işgal etti. Doğal zenginliklerini sömürdü..
Bugün 23 Arap ülkesi var? Din, dil, tarih, kültür, gelenek, toprak, her şey bir.. Peki bazı Arap liderlerini, Hamas’a karşı ABD ve İsrail’le işbirliğine iten sebeb ne? Bu 23 ülkenin arasındaki sınırları kim çizdi? Yönetici aşiretler nasıl o makama geldiler ve ideolojilerini kim tayin etti?.
Profesyonel sporlardaki taraftar psikolojisine bakın, nedir o! Bana göre faşizm işte bu bataklıklardan besleniyor.. O vahşi kapitalizmin yıkıcı rekabet kuralları da aynı bataklığa su basıyor.. Çılgın bir iktidar ve servet tutkusu, zevkçilikle beslenen bir dünya bu..
Feministler neyi savunuyor? İşçi sınıfını savunduğunu söyleyenler, ya da sadece çıkarlarını savunanlar neyi savunuyorlar? “Atalarının dini”ni savunanlar, “ya ataları bir şey bilmeyen, zalim, kara cahiller olsa da” savunacaklar mı yine?.. Öyle ya, “insan insanın kurdu” değil mi? Gücü yeten yetene. Bu iddia, bir savaş ideolojisinin ürünüdür.. İnsanlar ya dinde kardeş, ya tende bir eştir.. Aynı ana-babanın çocuğudur. Kadın, anne-eş, kardeş değil mi? Erkek, baba, eş, kardeş.. İnsan “ünsiyet peydah eden” değil mi? Adalet, barış ve hürriyet için farklılıklarımıza rağmen bir arada yaşamanın bir yolunu bulmamız gerekmiyor mu?
Vatan, yurt, kavim, millet, ulus, milliyetçilik, milletçilik, ümmetçilik üzerinde düşünmemiz gerek.. “Türk milletindenim, İslam ümmetindenim, Garp Medeniyetindenim” şeklinde Ziya Gökalp tarafından, Kemalist rejimin ilk dönemdeki siparişi ile formüle edilen, “3 tarz-ı siyasetten çalınma” formülün pratik hiçbir geçerliliği yok.. Bunu görelim artık..
”Türk doğdum, batılı gibi düşünür ve yaşarım, ama Müslüman gibi inanırım” ne demek? Beyni ile yüreği savaşan bir insan düşünün, bedeni savaş alanına dönmüş..
Tekinalp’in Kemalizmini, Türkocağını, Osman Nuri Çerman’ı, Halkevleri’ni, resmi tarih ve resmi ideolojiyi bilmeden bu sorunun cevabını bulamazsınız..
Sahi, Kırgızlar Özbekleri niye öldürüyor? Ha! Tamam.. Şu dış güçler hikayesi.. Güldürmeyin insanı, onların hileleri varsa, sizin aklınız ve vicdanınız yok mu? Şeytan “dış güç” değil, içimizdeki güç. İnsan “Belhum adal” olduğunda şeytan bile onun yaptıkları karşısında şaşırır.. Şeytanın varlığı nasıl günah işlememizin gerekçesi/bahanesi olamazsa, dış güçlerin varlığı da bu vahşetin gerekçesi olamaz..
Ben bu kavgada nerede mi bulunuyorum, mazlumların yanında. Zulme uğrayanların, bu kan davasının kurbanı olan, yurtlarından çıkartılanların. Bu Özbek de olabilir, Kırgız da.. Dökülen Kırgız ve Özbek kanlarını tartarak kimin daha zalim olduğunu söyleyecek değilim. Kan tartılarak adalet sağlanmaz..
Bu konu burada bitmeyecek, yarın da bu konuya devam edelim en iyisi.
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi