Yavuz Derinsoy

Yavuz Derinsoy

Ahmet Hakan alenen yalan yazdı

Ahmet Hakan alenen yalan yazdı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Havuzlu Villada oturmayacağım" demesine rağmen
Havuzlu Villası'nın bulunduğunun ortaya çıkması en çok Ahmet Hakan'ı
rahatsız etti.
Ahmet Hakan, bugünkü yazısının başlangıç bölümünü tamamen Kılıçdaroğlu'nu savunmaya ayırdı. Ancak Ahmet Hakan, Kılıçdaroğlu'nun "Havuzlu villada oturmayacağım" sözünü yediğini, yalanının buz gibi ortaya çıktığını es geçerek, direkt Başbakan'ın çocuklarının oturduğu villayla, Kılıçdaroğlu'nun villasının karşılaştırmasına girdi.
Ancak burada da büyük çarpıtmalara yer verdi.
Mesela Başbakan'ın villasının Kılıçdaroğlu'nun villasından büyük olduğunu iddia etti. Oysa olayı ortaya çıkartan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iki villayı da görmüş ve metrekarelerine kadar karşılaştırmalarını net olarak yapmıştı.
Kılıçdaroğlu'nun villası 225 metrekare. Başbakan'ın çocuklarının oturduğu villa ise Kılıçdaroğlu'nun villası gibi tek parça villa değil, iki evin bitişmesinden oluşan bitişik nizam şeklinde.
Yani dışarıdan bakınca bina tek parça olarak Kılıçdaroğlu'nun evinden büyük
gözükse de tek parça değil iki ayrı evin birleşiminden oluştuğu için daha küçük. Kılıçdaroğlu'nun villası 225 metrekare iken Başbakan'ın çocuklarının oturduğu villa 185 metrekare. Ahmet Hakan yine de yalan söyleyip, "Kılıçdaroğlu'nun villası yeterince küçük, diğeri yeterince büyük" diyor. Ramaklara baka baka yalan söylüyor.
Ahmet Hakan, Kılıçdaroğlu'nun havuzunun çok kişi tarafından, Başbakan'ın çocuklarının bulunduğu sitedeki havuzun ise az kişi tarafından kullanılacağını yazdı. Oysa bu da yalan. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun sitesi 19 evden oluşuyor. Başbakan'ın sitesi ise 22
evden. Yani ortak havuzu kullanacak nüfus daha kalabalık.
Üstelik Kılıçdaroğlu'nun havuzu Başbakan'ın çocuklarının oturduğu sitenin havuzundan daha büyük.
Kılıçdaroğlu'nun havuzu 19 metreye 6 metre boyundayken; diğeri 11 metreye 5 metre.
Hakan yalanını sürdürüp daha büyük olduğu metreleriyle açığa çıkan havuza "alengirli olmayan", daha küçük olan havuza ise "alengirli" demekten de utanmıyor.

Kılıçdaroğlu'nu kurtarmak için Ahmet Hakan başka bir oyuna da giderek, Kılıçdaroğlu'nun villasını "villacık" diğerini ise "harbiden villa" olarak niteliyor.
Oysa bir eve villa denmesi için tek parça binadan oluşması gerekiyor. Tıpkı Kılıçdaroğlu'nun havuz başında önünde sıfır deniz olan villası gibi. Oysa diğeri iki dairenin yan yana yapışmasından oluşan bir yapı. Bu yapılara villa denmiyor "dubleks" deniyor.
Ahmet Hakan, Kılıçdaroğlu'nu masum gösterebilmek için daha da işi abartıp "emekli cennetinde" diyor. Yani çok ucuz emeklilerin oturduğu yer demek istiyor. Oysa zeytinlikler yok edilerek tam zeytinlik ormanının ortasına kurulan, denize sıfır villa almak hangi emekliye
nasip olmuş. Üstelik de evin kaba inşaatın fiyatı 200 bin TL olarak belirlendi. Bittiğinde bu 300/350 bin TL demek en az…
Kılıçdaroğlu'nu etnik nedenlerle yere göğe sığdıramadan savunan Şükrü Küçükşahin bile "havuzda oturmayacağım yalanının" ortaya çıkması sonrası susarken, Hürriyet'te savunma görevini Ahmet Hakan'ın hem de büyük harflerle yazarak üstlenmesi "yoldaşlığının boyutunu" göstermesi açısından kayıtlara geçti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yavuz Derinsoy Arşivi