Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Referandumda niçin “Evet” diyeceğim!..

Referandumda niçin “Evet” diyeceğim!..

1) Kanun devleti değil, hukuk devleti olmak için... Adalet, barış, özgürlük, insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü, katılımcı, çoğulcu ve şeffaf bir yönetim için EVET diyorum.
2) Derin devletten, çetelerden kurtulmak için, darbe olmasın, resmi ideoloji, resmi tarih dayatması olmasın diye..
3) Bunlar olsun diyen partilerin kapatılma tehdidi ile karşı karşıya kalmaması için,
4) Bu taleplerin yasalaşmasını engelleyen Anasaya Mahkemesi’nin yapısının yeniden düzenlenmesi için,
5) Bu fikri savunanların sanık sandalyesine oturtulup cezalandırılmasını önlemek, yargıyı tarafsız ve bağımsız kılma adına HSYK’nın yeniden yapılandırılması için EVET diyorum.
Herkes inandığı gibi yaşayabilsin, düşündüğünü özgürce ifade edebilsin diye, dinî, etnik, ideolojik, politik, felsefi, vicdani kanaat farklılıklarımıza rağmen barış içinde bir arada yaşayabileceğimiz, katılımcı, çoğulcu, şeffaf bir yönetim için EVET diyorum..
6) Bir daha darbe olmasın, darbecilerden hesap sorulsun diye EVET diyorum..
7) Devlet şeffaf olsun, vatandaşın bireysel mahremiyeti korunsun. Seyahat özgürlüğü, mahkeme kararı olmadan sınırlandırılmasın diye, YAŞ dahil idarenin bütün eylemlerin yargı denetimi altına alınması için EVET diyorum.
8) Darbe Anayasası’ndan kurtulmak için, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını kazanmak için EVET diyorum.
9) Hakkımda devletin yargı kararı olmadan, fişleme yapması, telefonlarımı dinlememesi, hakkımda andıçlar yayınlanması, devlet içinde çeteler hakkımda planlar yapmasın diye EVET diyorum..
10) Çocuklarıma özgür, saygın, zengin bir Türkiye miras bırakmak için EVET diyorum..
11) Parlemento iradesi üzerinde jüristokrasik bir vasayat uygulamasına HAYIR dediğim için referandumda EVET diyorum..
12) Yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığı için bu EVET.
13) Sendika ve toplu sözleşme, emeklilik düzenine yeni açılımlar getirdiği için EVET.
14) Yönetime katılım ve etkin yurttaş denetimi için EVET.
15) YAŞ kararlarının yargı denetimine açılması için EVET.. Yurtdışında çıkış, dinleme ve fişlenme, kapatılan partilerin milletvekilliklerinin sona erdirilmesine, 2. sendika üyeliğine ve buna benzer daha birçok düzenlemeye EVET dediğim için bu pakete EVET diyorum.
Aslında hiçbir solcu, dün tek tek bunları sorsanız hiçbirine kendileri de HAYIR demezdi. Bu işi AK Parti istiyor diye. Bunlar olursa, arkasından gelecek değişiklikler kendi siyasi gelecekleri açısından risk oluşturacağı için HAYIR diyorlar..
Bir HAYIRın darbeye, darbecilere EVET demek olduğunu, Ergenekonculara EVET olduğunu düşünmüyorlar..
Özgürlük olursa, insan hakları olursa, katılımcı, çoğulcu, şeffaf bir yönetim olursa, gerçekten Türkiye’nin bölüneceğini düşünenler HAYIR diyor. Onun için Ergenekon’un avukatlığına soyunuyorlar. Ama bütün bu baskı ve zulmün, terörün kaynağı, Türkiye’yi bölünme noktasına getiren şey olduğunu hesaba katmıyorlar..
EVET demek için 40 sebeb sayabilirim. Ama benim her bir EVET’imin arkasında bir HAYIR gizlidir aslında.. Anayasa Referandumuna EVET demek, darbelere, darbecilere, çetelere, derin devlete HAYIR demektir aslında..
Kuşkusuz referandumda EVET çıkınca her şey bitmiş olmayacak, aksine birçok şey yeni başlayacak. Bu yol, uzun, ince bir yoldur.. Daha işin başındayız. Ancak bu adım kritik eşiği geçmemizi sağlayacak. Doğru yönde ileri doğru atılmış küçük, fakat önemli bir adımdır bu..
Bu süreçte her oy değerlidir. EVET çıkması değil, hangi şiddette EVET oyu çıktığı önemlidir. Bu sonuç, sürecin hızını belirleyecektir..
Ben % 70 katılım, % 60 EVET diyordum. AK Parti asılıyor. BDP’deki çözülme, sivil inisiyatifin çabaları, HSYK süreci, HERON, Dörtyol tartışmaları, BALYOZ davası ve andıç soruşturmasında yaşananlar, CHP’nin beceriksizliği, MHP’nin tutarsızlığı, EVET’in şansını artırdı.. Şimdiki tahminim % 78 katılım, % 65 EVET.
BBP’nin performansı, MHP tabanında ciddi çözülmelere sebeb oluyor.. Bu arada SP iç tartışmalardan kurtulup sürece dahil olursa, birkaç puan daha ilerleme sağlanabilir..
YAŞ süreci muhteşemdi. Mavi Marmara, İsrail’in akılsızca verdiği tepkiler, süreci engellemek için içerideki adamlarını devreye sokma çabaları, hepsi bu süreci olumlu yönde etkiliyor.. Hatta bu saatten sonra bırakın Kılıçdaroğlu da konuşsun, Bahçeli de. Onlar da EVET değirmenine su taşıyorlar bana kalırsa farkında olmadan..
Aylardan Ramazan.. Her akşam birlikteyiz, Saflarımız sık, dualarımız bereketli..
Şunun şurasında ne kaldı.. Ağustos bitti sayılır.. Kadir gecesi, Ramazan Bayramı ve 12 Eylül bayramı! Ramazan’dan sonra bir bayram daha!
Şurada 2 hafta gibi bir zaman kaldı. İyi çalışalım, bakarsınız % 75’i de aşarız..
Tabiî rehavete kapılmak yok. “Ben olmasam da olur” diye bir şey yok. Tek bir oy bile önemli..
Referandum sonrasında “bu iş bitti” diye gidip yatmak da yok.. Daha çok çalışacağız. Daha duyarlı olacağız.. Bu yılların kamburunu sırtımızdan atmak için var gücümüzle ve elbirliği ile çalışacağız..
Türkiye’nin başarısı, İslâm dünyası, Türk dünyası, diğer mazlum milletler için de umut ve model oluşturacak..
Darbecilerin hukuk devletinin önüne yığdıkları molozları temizlemek için bir ilk adım bu..
Haksızlığa, zulme, sömürüye, kayıtdışı ekonomiye, kayıtdışı siyasete, mafiaya, çetelere karşı kazanılan ilk zafer olacak.. Bu anlamda bu referandum bir milad olma özelliği taşıyor..
Bu gerçek anlamda bir MÜDAFAAYI HUKUK hareketidir. Bu tam anlamı ile bir KUVVAYI MİLLİYE hareketidir.. Milli güçlerin hukuk müdafaasıdır bu yapılan..
Kazanacağız. Bu zaferde sizin de bir payınız olmasını istiyorsanaız, sadece gidip oyunuzu kullanmaktan daha fazla yapacağınız bir şeyler olmalı.
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi