Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bahçeli, İslâm ve Cuma

Bahçeli, İslâm ve Cuma

Evet, bana kalırsa Anadolu, Sümela manastır, Akdamar kilise olsun, o kiliselerde ayin yapılsın diye fethedildi..
Bahçeli’ye hatırlatalım, bizim geleneğimizde bu konuda binbir belge bulursunuz. Alın size Kudüs. İsranın/Miracın gerçekleştiği makam. İlk kıblemiz. Orada Yahudiler hakimken Hıristiyanları sokmadılar. Hıristiyanlar geldi Yahudileri ve Müslümanları sokmadılar. Sonra Müslümanlar geldi, o topraklara hadim oldular. Hırsitiyanlara da Yahudilere de ibadet izni verildi. Kudüs’ü kuşan surları tamir ettik. Kitabeye “Lailahe illallah, Muhammedurresulullah” değil de, “Lailahe ilallallah, İbrahim Halilullah” yazdık, neden aceba?
Sahi camiye kıbleye, fethe bu kadar duyarlı olan Bahçeli kardeşimiz, ilk kıblemiz, Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze, Filistin ve ümmet konusunda neden bu kadar duyarsız, ilgisiz!
Hala Mecid-i Aksa’nın hemen yakınındaki Doğuş ve Kıyamet kilisesinin anahtarları bir Osmanlı ailesinin elindedir.
Medine sözleşmesinden haberi var mı Bahçeli’nin? Ya da Hılful Fudul’dan? Medinetül Fazıla’dan?.. Kaç siyasetname okudu acaba? Hz. Ömer’in Kudüs’ü fethi hakkında ne biliyor?
Ben, Sümela ve Akdamar konusunda neden her zaman değil de yılda bir gün diye soruyorum? “Onların mabedlerini yurt edinmeyin” ikazından haberi var mı Bahçeli’nin?..
Neden hala, Heybeliada ruhban okulu kapalı?
Neden Patrikhane ekümenik değil. Ya da hangi din ekümenik değil ki!
Neden Süryani, Ermeni, Rum ve Yahudi ilahiyatı yok bu memlekette?..
Bahçeli’nin Hz. Ömer’in emannamesinden haberi yok.. Fatih’in Rum ve Ermeni patrikhanesinin başı olduğunu da bilmiyordur.
Alparslan’ın fetih ordusunu Ani harabesindeki bir kiliseye sığdırmaya çalışması da tam bir komedi..
Devlet Bahçeli’nin fethin ne anlama geldiğini de bilmediği anlaşılıyor.
O fethi kavga, işgal, istila ve harp sanıyor herhalde.
Peki MHP içinde bunun böyle olmadığını söyleyecek tek bir adam yok mu?
Bahçeli Ahiyanı Rum ve Baciyanı Rum’u da bilmezden geliyor. O kadar da cahil olamaz aslında.. Hadi Bahçeli Arzı Rum ya da Erzeni Rum adını da değiştir, oldu olacak, fethe çıkmışken, hazır orada iken.. Asıl mesele bu olmalı değil mi, boş verin Ergenekon’u, anayasa değişikliğini..
Ani harabelerinde Cuma namazı kılıp seçim kampanyası başlatmakla, Sümela’nın, Akdamar’ın ibadete açılmasını mı protesto ediyor, yoksa cami müdafası mı yapıyor?
Mesela neden Ayasofya değil de Fethiye Camii’nde (Katedral Kilisesi)...
Mesela neden Taksim’de kılmıyor Cuma namazını? Orada Fransız Konsolosluğu’nun hemen yanında gecekondu gibi, teneke minareli bir cami var. Orayada bekleriz..
Bahçeli Ağrı’dan Anadolu’nun fethine çıkıyor..
Ama hatrlatalım, tarihe gönderme yapıyorsunuz madem, mesela Osmanlı padişahları Müslümanların halifesi, Türklerin hakanı, Arabın ve Acemin padişahı, diğer halkların sultanı, doğu Roma Bizansın halifesi idi.
Evet Fatih Rum Ortadoks Kilisesi’nin başı idi. Ermeni Patrikliği’nin kurucusu, Süryani Patrikliği’nin koruyucusudur aynı zamanda.. Süryani Patrikliği kuruluşu Hz. Ömer’in emannamesi ile başlamıştır.
Yine Bahçeli şunu da öğrense iyi eder, Fatih’in fetih ordusundaki gayrimüslim asker sayısı Bizans’ın asker sayısından fazla idi..
Alparslan da Anadolu’yu fethederken Ermenilere rağmen Ermenilere karşı değil, bu bölgedeki kiliselere baskı yapan Romalı müstebitlere karşı, onlarla birlikte kazandı.. Ruhanilerin büyük bir bölümü, kurtarıcı ve koruyucu olarak karşıladılar bu Müslüman askerleri.. Kimse Alparslan’a iftira etmesin..
Romen Diyojen’dir, “Yaktırayım Kur’anı, yıktırayım Kabe’yi, şarka gelen görmesin, minareli kubbeyi.” Bu miras Alparslan’ın mirası değil.. Biz “Gönüller yapmaya geldik”, “Bütün insanlar ya tende kardeş, ya dinde bir eştir” dedik. “Herkesin dini kendinedir” dedik.
Biz Anadolu halkları ile birlikte adaletten, barıştan, hürriyetten yana, herkes inandığı gibi yaşasın ve düşündüğünü özgürce ifade edebilsin diye, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana, zalimlere karşı duralım diye bir düzen kurduk. Tıpkı Peygamberimizin Medine’de kurduğu düzen gibi.. Kimseyi katletmeme, yurtlarından çıkarmama, bir kavme olan düşmanlığımızın bile bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmemesi öğüdü ile yüceldi bu şanlı tarih. Bundan uzaklaşıldığı ölçüde de sorunlar yaşadı ve yıkıldı.
Bahçeli’ye Ani harabelerinde fetih namazı kılma fikrini kim verdi ise, küçük bir hatırlatmada bulunalım, nasıl yarım doktor candan, yarım hoca dinden ederse, yarım politikacı da adamı siyasetten eder.
Bu tür provakatif keskin sirke politikaları, dile getirdikleri gayeye hizmet etmez..
Ama Bahçeli kavga kültüründen geliyor.. En iyi bildikleri iş de bu olunca, böyle davranıyorlar..
Bahçeli, Mevlana’nın isminin sonundaki Rumi ne oluyor biliyor mu? Trakya’ya niçin Rumeli denir? Rumi takvim ve sanat hakkında ne biliyor?
İlk lanet Şaytanın üstünlük iddiasınadır. Yani bir bakıma faşizmedir. Biz doğduğumuz ana babayı, doğduğumuz zamanı ve toprağı, cinsiyetimizi, derimizin rengini kendimiz seçmedik.. Bundan dolayı kimse üstün ya da geri değildir.. Farklı dini tercihlere gelince, biz kimsenin ilahı ve rabbi değiliz. Allah’tan başka kimse de bizim ilahımız ve rabbimiz değildir.. İnkarcılara gelince onlar bizim temel haklarımıza ve kutsalımıza tecavüz etmedikçe onları koruyacağımız gibi, onlar da bizim elimizden ve dilimizden emin olacaklardır..
Bahçeli, kulağa hoş gelen parlak fikirlerin peşinde savrulacağına, oturup okusa daha doğru şeyler yapabilir..
Böyle davranarak medyanın gündemine gelebilir ama oy kazanamaz.. Daha doğrusu BBP’nin değirmenine su taşımaya devam eder. Durmak yok, yola devam. Kolay gelsin..
Selam ve dua ile.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi