Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Nihatım, Sercanım, Emrem Ölürem yar ölürem...

Nihatım, Sercanım, Emrem Ölürem yar ölürem...

Azerbaycan maçını anlatmadan önce şuna dikkat çekmeliyim.

FIFA ve UEFA'nın anti futbol kampanyasından bizim hiç haberimiz yok. Almanya maçında hakemin çaldığı düdükler anti futbol kampanyasının ürünleriydi. O maçta, Servet rakibini kucağına aldı, arkadan göğsüyle rakibine şarj yaptı, amacı rakibin dengesini bozup sonra topa hakim olmaktı. Hakem bu göğüs şarjinı yemedi çaldı düdüğü. Servet'in yapığı FIFA'nın anti futbola getirdiği yorumdu.

Azerbaycan maçında da hakem bu pozisyonların hepsine hiç tereddütsüz düdük çaldı. İlkin İbrahim Toraman'a sonra Servet'e ve böyle devam etti gitti. Biz top oynamadık itiştik.

Türkiye'de maçlar hep 'vur, kır, parçala bu maçı kazan' la oynandığı için belli ki futbolu unutmuşuz!...

Hiddink Alman maçına göre beş değişiklikle oyuna başladı. İlk dakikalarda biraz top oynamaya çalıştık sonrası felaket. Bu kez karşımızda korkmayacağımız hatta üzerine futbolla gitsek çökecek bir takım vardı. Buna rağmen bir varlık gösteremedik. Hamit'in 20'lerde üst direkten dönen topu sonrası birkaç cılız atakla oyunu palavradan sürdürdük. Azerilerin bir gollük kontratağı ve de tehlikeli kornerleri vardı. Amatör küme misali sık sık ofsayta düştük. Bu futbolun literatürde adı yok! Gökhan Gönül'ün kaçırdığını bebeler tabelaya yazardı.

Kanat ataklarımızdan eser yok. Soldan hiç işlemiyoruz. Orta alanda biraz Emre ötesi gölge... Hamit Altıntop uykuda. Selçuk takımdan ayrı gurbet yolcusu... Orta sahadan olgun tek atak yok. Rakip de ofsayt taktiği güdünce eridik.

Yediğimiz gol her şeye tuz biber ekti. Kornerden gelen topun iki kişi üzerinden atladı savunmamız yelpaze gibi savruldu, geriden gelen savunma oyuncusu bizim Sadygov golü attı.

Böyle gol yiyen takım görülmemiş. Müthiş kötüyüz. Devre şokla bitti.

Öylesine ağır ve bitkin oynuyoruz ki sanki galip taraf biziz de vakit çalıyoruz!

Şimdi kimi suçlayacağız bakalım. Azerilerde Mesut Özil de yok ki! Vurun şimdi kellesini Guus'un. Takım kurmasını bilmiyor ya... Maç izlemiyor ya... Nesini izleyeceksin bunların. İzlesen ne olur!

53'te kale çizgisinden ayakla ikinciyi yememizi de kaleci Volkan önledi. Düşünün düştüğümüz aczi. Top tutamıyoruz. Karşı koyamıyoruz. Oyun kuramıyoruz. Ayakta uyuyor, iki adımdan Nihat'la gol atamıyoruz. Adamlar gol üstüne gol kaçırıyor. Azeri ellerinde duman olduk Bakü'ye savrulduk!

Hey koca Türkiyem.. Ne günlere kaldın sen.

Bir gole bile ay balam tutulup yanmışam!

Nihatım, Sercanım, Emrem,

Ölürem yar ölürem...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi