Engin Ardıç

Engin Ardıç

Bu da Ardıç'ın andıçı

Bu da Ardıç'ın andıçı

İki kelime var ki, duyunca tedirgin oluyorum yahu... Biri "Arınç", biri de "andıç" ... Benden söz ediyorlar sanıyorum, irkiliyorum.
Neyse, Bülent Arınç'ı tanıtmaya gerek yok, öteki de "askerin meşhur ettiği" bir terim, "memorandum" kelimesinin "öztürkçe'si"ymiş...
özenti kokan zorlama terimler de kamuoyunu irkiltiyor tabii.
Genelikle kurmay albayların ya da binbaşıların hazırlayıp hazırlayıp üst komutanlara gönderdikleri bu andıçlardan birinde Ardıç da geçiyordu, "ordu karşıtı" kişiler listesinde...
"Ordu karşıtlığı" ile "militarizm eleştirisi" arasındaki fark kendisine öğretilmiş olmadığından, beni andıçlayan muvazzafı bağışladım ve gözlerinden öptüm. (Muvazzafın öztürkçe'si nedir yahu?)
Fakat "Atatürk düşmanlığı" ile "Atatürkçülük adına yapılan hataların eleştirisi" arasındaki farkı bu yaşına gelip de öğrenememiş olan Hıncal'ı bağışlamadım ve hiçbir yerinden de öpmedim.
Neyse, şimdi piyasaya yeni bir andıç çıktı...
Açıkça dillendirilmemiş ama, bir çeşit "vatan hainleri listesi" ...
Kibar şekliyle, "Türkiye'yi bölmek isteyen ABD ve AB'nin projelerini yürütmek için birçok fondan yardım alanlar" ...
Yani bunların hepsinin para yediği iddia ediliyor!
Listede çok şükür bendeniz yokum.
Emeğimizle kazandığımız helal para Babıali'nin cümle itinin kopuğunun gözüne batıyor ama çok şükür askeristihbarat neyin ne olduğunu biliyor.
Fakat biraz tuhaf bir liste bu ha...
İçinde yok yok: TOBB, TüSİAD, TESEV, KADER, SODEV, ENKA, AçEV, çYDD, çEV... Sabancı Holding, Sabancı üniversitesi, Bilgi üniversitesi, Robert Kolej... Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı...
Hani, "bu gibi durumlarda ilk akla gelen kişiler" elbette var da... Mehmet Altan, Murat Belge, Şahin Alpay, Doğu Ergil falan...
Rahmi Koç da var yahu, Rahmi Koç!
Bülent Eczacıbaşı da var.
"Sabetaycı" oldukları ileri sürülen kişiler de var... örneğin, kolunu kessen Gaziantep baklava şurubu akacak Mehmet Barlas, Yahudi asıllıymış! Onunla kan bağı olmayan, yalnızca "nikâh yoluyla" ilişkisi bulunan Canan Barlas'a da herhalde bu şekilde Yahudilik bulaşmış! (Barlas ailesini sabun mu yapalım fıstık ezmesi mi?)
Koskoca bir kurmay albayın, "cezai ehliyeti olup olmadığı tartışmalı" Yalçın Küçük'ün tezlerini ciddiye alacağına, rüyamda görsem inanmazdım.
Eh, bu da, bazı kurmaylarımızın "yığınakta yaptıkları yanlışlar" konusunda bir fikir veriyor tabii...
Vatan hainleri listesinde beni en çok güldürenler, Sezen Aksu ile Zülfü Livaneli oldu. (Zülfü'den zaten şüphelenmiyor değildim, Avrupa'ya zırt pırt çok gidip geliyordu.)
Fakat bir isim var ki, şapkam olsaydı kafamdan düşecekti: Oktay Ekşi!
Ben de tam "bu adam niçin gereksiz örgütüne üye bile olmayan gazetecilere vara yoğa ceza keser de bizlerden her seferinde laf işitmekten bir çeşit dayak arsızı olur, acaba bundan zevk mi alır" diye merak ediyordum...
Meğerse bizi bölmek isteyen ABD ve AB'nin emir ve direktifleri doğrultusunda Türk basınını mahvetmek amacıyla hareket edermiş! Şimdi herşey yerli yerine oturdu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi