Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Bu forma bu kadar ucuz değil!

Bu forma bu kadar ucuz değil!

Topu kontrol eden taraf Galatasaray, oyunu sürükleyen taraf da Galatasaray golleri atan Manisaspor. Bu işte bir terslik var. Galatasaray oynuyor gözüküp rakip savunmayı bir türlü aşamıyor. Kanatlardan aktığında ortadan sürpriz adamları gol noktasına yollayamıyor. Ortadan geldiğinde çok yan pas yapıyor. Ayhan bu maçta tatilde, Kewell canlı cenaze!... Giren çıkan avare... Galatasaray'ın sol kanadına tek İnsua yetmiyor. Bu forma bu kadar ucuz değil!

Makukula yarım saat gezindi bir pozisyon yakaladı golü attı. Hem de 15 derece açıdan. Servet yine rakibe ters girdi. Bir savunma oyuncusu rakibe sırtını dönmez. Servet rakibi engellemek için üstüne yıkıldı oysa koşu yolu yönüne göre sol ayağını topa uzatsa rakibe vuruşu Servet'in ayağından dönecek. Kaleci Ufuk da bir alem. Topun gideceği tek yer ters direk dibi... Kaleci dediğin bir top kurtarır, o top da bu top. 32'deki gol yine takımı strese soktu. Kenarda Hagi yırtınmaktan delirdi. Tugay'ı fırça için futbolcuların üzerine saldı. Haklıydı. Servet bu kez riske girmeden topları taca kornere attı ama ayağında top tutmaktan yine vaz geçmedi. Hagi'nin işi zor. Bunları gördükçe yine Rijkaard'ın kulaklarını çınlattım.

Sabri ortada çok daha faydalı, rakiple iyi mücadele ediyor. Lorik Cana da bu kez daha iyi, rakibi ezdi ancak Galatasaray üretken değil. Savunmadan ve de orta sahada başlayan hiçbir olgun atak yok. Bekle ki Elano pişirsin Pino uzaktan yesin. 3'te Pino'nun rakipten sıyrılıp vuruşu nefes kesti sonra da Galatasaray hız kesti! Pino iyi ama' ucu tüylü ok' gibi hep hedefe yönelmiş. Top ona gelince atak bitiyor. Oysa takım oyuna bol şut çekerek gole meyilli başlamıştı.

Manisaspor'un orta sahasındaki Mehmet Güven, Yiğit ve Murat Erdoğan Galatasaray'ı durduran adamlardı. Malum Mehmet ve Murat Galatasaray çıkması. Bugün takım onları arar halde. Isaac, Simpson ve Makukula'lı forvet nedense etkili değil, Galatasaray savunması sağlam desem o da değil. Garip bir maç! Bir itişme bir didişme dökülen Ayhan sahada Misimoviç, Emre yedekte...Galatasaray'ın oyuna yön verecek adamı yok. Tek Elano'yla olmuyor. Onu anlayan da yok. Misi girince umutlar arttı, rakip savunma göbeğinde Kalabane ile Dixon istifini bozmayınca da Mehmet Batdal'ın fonksiyonu kalmadı. Manisaspor'un defans adamları Galatasaray'ın forvetlerinden daha çabuk olunca gol de hayal oldu.

Maçın en ilginç yanı tek başına rakiple savaşan Lorik Cana için tribünlerin bağırdığı anda Arnavut futbolcunun gaza gelip o hızla İsaac'i indirişiydi. Galatasaray penaltıdan ikinci golü de yedi.

Diyelim ki Rijkaard kötü, Hagi kötü, yönetim kötü. Hiç mi oynayanların kabahati yok!

Ayıp ama...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi