Serdar Arseven

Serdar Arseven

Sayın Bahçeli’ye nefis malzeme!..

Sayın Bahçeli’ye nefis malzeme!..

Evet, müthiş.
Sayın Bahçeli’ye, sıkı muhalefet yapamamasından, ortaya “dikkat çekici” bir malzeme koyamamasından dolayı çok yüklendik.


Şimdi...


Değerlendirebilmesi halinde kendisine ve partisine yönelik eleştirilerimizi büyük ölçüde “etkisiz” kılacak bir fırsat var önünde.


Sayın Bahçeli, “yandaş medyaya peşkeş” mevzularına da meraklı ya...


İşte nefis malzeme:


“Habertürk Gazetesi Ekonomi Servisi tarafından hazırlanan habere göre hükümetin bayram arefesinde açıkladığı dev borç yapılandırma paketinden Doğan Grubu’na 3.4 milyar TL’lik piyango çıktı..”





Nasıl?..


Sayın Bahçeli, grup toplantısında vatandaş kan ağlarken, işçi, memur, işsiz, öğrenci, öğretmen yoksulluk hatta açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilirken...


Emekçi “simit zamlarıyla” adeta alaya alınırken...


Hükümetin, “Maliye ihtilaflı alacaklar” adı altında “bir medya grubuna” müthiş bir “bayram ikramiyesi” sunduğunu haykırsa...


Vatandaşı kurtarmanın bahane olduğunu vesaire söylese...


Söyleyebilse!...


Ne iyi olur!..





Bakınız ne müthiş bir haber:


“Su faturasından vergi borcuna kadar birçok alanda indirime gidilirken, vergi konusunda Maliye ile ihtilaflı alacaklar da yapılandırma kapsamına alındı. Buna göre mükellefin başvurması halinde vergi cezalarının tamamı silinirken, asıl alacak tutarlarında da ihtilafın safhasına göre yüzde 50 ile 80 oranında indirime gidildi. Gecikme faizleri ise ÜFE baz alınarak yeniden hesaplanacak. İşte bu benzersiz uzlaşma şartlarına göre Doğan’ın 4.8 milyar TL’yi bulan borcu 1.4 milyara kadar inecek.
(...) Devlete faiziyle 4.8 milyar TL vergi borcu aslı ve cezası olan Doğan Yayın Holding uzlaşmaya katılırsa, ödeyeceği tutarı 1.4 milyar liraya indirecek.





Bir de “Yahudi” ile ortaklık meselesi vardı.


O konudaki malûmat da şöyle:


“Gruba Axel Springer’e hisse satışı nedeniyle kesilen ceza ve faizle birlikte 1 milyar lirayı aşan davasında da büyük bir indirim söz konusu olacak. Bu davada Doğan’ın lehine karar çıkmış, Maliye bu kararı temyize götürmüştü. Eğer Doğan bu ödemeden de kurtulmak isterse, cezası silinecek. Faiz de yeniden hesaplanacak. Üstelik anapara tutarı olan 386 milyon liranın da sadece yüzde 20’sini ödeyecek olan grup, bundan da kurtulacak. Bu tutar için 2005 yılından bu yana gecikme faizi hesaplandığında, indirim sonrası 114 milyon liraya inecek. Böylece Doğan Grubu toplamda 1.4 milyar lira ödemesi halinde 4.8 milyar liralık vergi, cezası ve faizinden sıyrılmış olacak.”





Güzel değil mi?...


Sayın Bahçeli, “yandaş medya” başlığı altında bağırıp çağırdığında...


Kendisini, bu hükümet hangi medya gruplarına, hangi gazetelere ve gazetecilere ne gibi maddi menfaatler sunmuşsa, sunuyorsa bir bir açıklamaya davet etmiştim.


Şimdi...


Sayın Bahçeli; eğer “korkusu”, “çekincesi” yoksa, “Ülkücü” hassasiyet ve cesaretine sahipse, rahatlıkla çıkar ve bu konuya dikkat çeker...


İthamlarını bir zemine oturtabilme imkânını kullanmış olur!..





Ben Sayın Bahçeli hakkında birtakım olumsuz “önyargılara” sahip olduğum için “Bunu yapmaz, yapamaz” demekteyim..


Bayramda bir araya geldiğim “MHP’li dostlarım” ise, “Sayın Bahçeli kimseden çekinmez. Göreceksiniz, gerekli tepkiyi koyacaktır” görüşünü savunmakta.


Şimdiye kadar “Sayın Bahçeli ve yönetimine” ilişkin bütün tahminlerim tuttu.


Bu sefer ne olur?..


İyisi grup toplantısını beklemek.


SAYIN BAŞBAKAN KARŞI ÇIKIYOR


Ha bu arada, kulislerde Sayın Başbakan’ın bu af işinden Aydın Doğan’ın da faydalanmasına karşı çıktığı ve bu işin Genel Kurul’da düzeltilmesi yönünde talimat verdiği konuşuluyor.


Sayın Bahçeli acele edip konuyu gündeme getirirse, “Bu işten Doğan Grubu’nun da faydalanmasını mesela dikkat çekmek suretiyle kendisinin engellediğini” söyleyebilir.


Bu da MHP’ye puan kazandırabilir.


Dedik ya, bekleyelim ve görelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi