Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Karaşahin düştü!

Karaşahin düştü!

WÖ ve WS.. Yani Wikileaks öncesi ve sonrası bir olmayacak..
Evet, bu Amerikan diplomasisinin 11 Eylül’üdür..
Karaşahin bir kez daha vuruldu ve düştü.
Şimdi herkes şu soruların cevabını arıyor.
1- Belgeler nasıl ele geçti. Gerçekten bir hacker’ın başarı öyküsü mü gizli bütün bu olanların arkasında?
2- Bu belgeler nasıl Wikileaks’a ulaştı ve ABD bu belgelerin yayınını engelleyemedi?
3- Bundan sonra ne olacak?
4- Belgeler bunlardan ibaret mi?
Bu durumda ülkeler, şirketler, kişiler bilgisayar ortamındaki bilgilerin ve elektronik haberleşmenin güvenliği konusunu bir kez daha tartışacak..
Belki de dünyada daha şeffaf bir dünya olacak..
Sanırım global ekonomik kriz gibi, bu krizi de Türkiye en hafif şekilde atlatacak.
Sebebine gelince biz bu duruma hazırlıklı idik. İkincisi ise Türkiye’yi zor durumda bırakacak bilgi ve belge yok! Aslında daha durum netlik kazanmadı. 251 bin 297 belgeden sadece 243’ünün açıklandığı söyleniyor daha.. Yani bunun arkası gelecek..
Yani kimseye rahat yok.. Birilerinin uykusunu kaçırmaya devam edecek birileri..
Eskiden de CIA belgeleri açıklanırdı parça parça. Ama bu ölçekte bir “sızıntı” ilk kez gerçekleşiyor.
Bana kalırsa hemen her istihbarat örgütü, hemen kontur espiyonaj timlerini harekete geçirecek ve kendi kontrolünde yeni internet siteleri oluşturacaktır.. Bir yandan da bu iddiaların inandırıcılığını tartışılır hale getirmek için yalan haberler, düzmece belgeler imal edip servis yapacaklardır..
Öte yanda birileri de hedef ülkeleri yıpratmak için ya da birileri birilerinden intikam almak için bu yola başvuracaktır..
Türkiye’de kim o askeri belgeleri servis ediyorsa, bu bilgileri servis edenler de o kadrolardır.. Birileri kontrol dışı unsurları bu yolla tasfiye etmeyi planlıyor olabilir..
ABD’nin fırlattığı bumerang, döndü kendini vurdu..
Wikileaks’in perde gerisindeki aktörleri şimdilik kendilerine sığınacak bir ülke buldular: Panama.. Ve Wikileaks’çiler gelişmelerden memnunlar ki, yeni bir bombanın sinyalini de verdiler...
Herkes şimdi şunu merak ediyor: Kim bunlar ve şimdi sıradaki hedefleri ne?
Bunların arkasında kim var? Gayeleri ne? Ne istiyorlar? Bunlar bilgi anarşistleri mi? Barış mı istiyorlar, savaş çıkartmak mı?
İddiaya göre bunların yeni hedefleri global sermaye ve finans kapital.. Sırada bankalar ve holdingler var.. Aslında bu global sermayenin ağları konusunda bizim Kemal Özer’de de az bilgi yoktur ama, Wikileaks daha çok kripto bilgi ve belgeler yayınlıyor..
Sermaye ürkektir. Kirli çamaşırlar ortaya çıkınca borsaların ne hal alacağını doğrusu ben de merak ediyorum. Eğer gerçekten bu işlerin arkasında MOSSAD varsa, “beni sahiplenmeyen, bana başkaldıran dünyanın satmışım anasını” anlamında bir intihar eylemi sözkonusu.. Dünya bir intihar eylemcisi ile karşı karşıya.. Şimdi artık elinde belge olan, dünyayı ayağa kaldırmaya çalışacak..
Olayın basit bir hikayesi olması, elinde bu tür bilgi ve belge olanları heyecanlandırmaya yetecek gibi gözüküyor. 22 yaşındaki bir asker bunu yapabiliyorsa, başkaları niye yapmasın..
Bu bilgilerin dünyanın 3 ayrı bölgesindeki tanınmış media organları tarafından ve internette eş zamanlı yayınlanması da ilginç. Yani gizli bir el bu süreci yönetiyor gibi sanki..
Ve bunun yanında bilgisayar ve internet, bilgi teknolojileri ve haberleşme teknolojilerinden gelinen nokta bu durumda birilerinin uykularını kaçırmaya devam edecek..
Yeni açıklanan belgeler, öncekilerden daha çok ses getirdi.. Bir de bu belgeler çok yeni. Eğer Irak’tan dönen askerler de ellerindeki bilgi, belge ve tanıklıkları yayınlayacak olurlarsa bu ABD için gerçekten bir felakete dönüşebilir..
Öyle anlaşılıyor ki, bu olay, İran’da Amerika elçiliğinde ele geçen istihbarat bilgilerinin yayınlanmasından sonra en önemli belge ifşaatı oluyor.. İşin en dramatik yanı da, olaylar karşısında koca koca ülkelerin çaresizliği ve ne yapacaklarını bilememeleri..
Bütün bunlar biz yaşarken oluyor.. Yaşayın ki, daha neler göresiniz..
Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi