Ahmet Kekeç

Ahmet Kekeç

Biri bu hanımı durdursun...

Biri bu hanımı durdursun...

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’ya bir mektup göndermiş ve şunları söylemiş, ‘Türkiye ziyaretindeki söyleriniz Türk milletini rahatsız etmiştir. Dolayısıyla, AB’ye ve size güven hızlı bir düşüş göstermiştir. Bu ziyaretinizin iktidar partisine destek vermek için olduğu halkımızca da çok iyi anlaşıldığı için kankanız AKP’nin de halk desteği paralel bir biçimde azalmıştır.’

Diyeceksiniz ki, ‘Bir mektup alt tarafı, ne var?’

Doğru...

Bu ‘alt tarafı bir mektup’ olan mektubunda Canan Arıtman üç şey yapıyor.

Birincisi, diplomatik teamülleri yerle bir ediyor.

İkincisi, ‘kankanız AKP’ diyerek hem Barroso’ya, hem de ‘kankalık’ rolünü uygun gördüğü iktidar partisine hakaret ediyor.

üçüncüsü, yalan söylüyor...

Dördüncüsü de var ama bunu yazının sonuna sakladım.

Daha önce Deniz Baykal’a hitaben bir yazı yazmış ve ‘Bu hanımefendi başınızı çok ağrıtır’ demiştim.

Hadi Barroso’nun ziyaretiyle, AB’ye ve paralel olarak iktidar partisine yönelik halk desteğinin azaldığını söylüyor, bile bile ‘yalan’ üzerinden projeksiyon yapıyor, bunu bir dereceye kadar hoş görelim de, diplomasiyi resmen ‘yıkıp geçen’ bu benzeri görülmemiş mektubu nasıl tevil edelim?

Diyor ki hanımefendi, ‘Türkiye’yi AB’nin bir eyaleti sanıp sömürge valisi edasıyla yaptığınız açıklamalar bizi çok rencide etti ama asil Türk milletinin hasletlerinden olan misafire saygı kültürümüz nedeniyle ülkemizde misafir olduğunuz sürece tepki göstermedik.’

Bu da bir görüş...

Pekala AB’yle ilişkilere ‘sömürge-sömürgen’ çerçevesinden de bakılabilir.

Böyle bakan ilk kişi bu hanımefendi değil.

Perinçek ve Ergenekon taifesi de aynen böyle bakıyor.

Fakat, hanımefendinin ‘asil Türk milletinin misafirperverliğine’ sığınarak dile getirdiği görüşler, sürekli utangaç bir taraftar portresi çizen CHP’nin de resmi görüşü müdür, bunu bilmek istiyoruz.

Kimse kimseyi silah zoruyla AB’ye sokmaya çalışmıyor.

Barroso da silah zoruyla buralara gönderilmiş değil.

Bugüne kadar yapılmış ve Barroso gibilere konuşma imkanı tanıyan yüzlerce binlerce anlaşmanın altında, bildiğimiz kadarıyla, CHP’lilerin de imzası var.

Bu defteri (AB defterini) tamamen kapatır, ondan sonra ‘Bu adamın ne işi var buralarda?’ dersiniz.

Hem ‘taraftarmış gibi’ yapmak, hem öyle görünmemek, hem de öyle görünenleri birtakım arkaik kavramlarla (eyalet, sömürge valisi gibi) yargılamak da ne oluyor?

Dördüncüsü de şu:

Canan Arıtman mektup yazmayı çok seviyor.

Daha önce de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a bir mektup yazmış ve Meclis tarafından verilen emri yerine getirmemesini istemişti.

Konu, Lübnan’a asker gönderilmesini öngören TBMM tezkeresiydi.

Bir sosyal demokrat olan Arıtman, mektubunda, ‘Sayın Paşam, ‘Asker sadece verilen emri uygular’ demeyin. Türk askeri vatana, millete karşı gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içeren emirleri uygulamak zorunda değildir. Türk askerinin görevi herkese, her şeye karşı vatanı ve milleti korumaktır’ diyor ve TBMM’ye karşı sorumlu olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ni emre itaatsizliğe, yani ‘isyan’a çağırıyordu.

Biraz daha cesaret bulsa, ‘Türk askerinin görevi, Meclis’e karşı da vatanı korumaktır’ diyecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Kekeç Arşivi