Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Bravo Hagi, hissediliyorsun

Bravo Hagi, hissediliyorsun

Bu adam kalitenin woolmark damgalısı. Sırtındaki forma kesin woolmark ama adamın garantisi tartışılır. Kewell müzmin sakat olmasına rağmen Galatasaray'a damgasını aklıyla vuruyor. Kafayla attığı gol zeka ürünü. Maça sol kanatta başlayan Kewell her yerde gözüktü. Savunmaya bile yardıma geldi. Golde Aydın'ın sağdan ortasına öyle bir hareketlendi ki ön direkte, açısının kapalı olmasına rağmen boyundan çevrilen kafayla topa sert darbesi mükemmel bir gol kazandırdı Galatasaray'a. Kewell alkışın kralını hak etti.

Galatasaray maça rakibi ileride presle başladı. Daha ilk dakikada Kewell'ın şutunu kaleci kurtardı, arkasından Sabri'nin uzaktan vuruşu çataldan döndü. Pino'nun her an kaleyi düşünen ayaklarından tehlikeler yaratan Galatasaray ben bu maçı kazanacağım diyordu. Farklı da kazandı, fark sezonun rekoruna da gidebilirdi. Pino, Barış, Aydın bu farka yardımcı olmadılar... Ancak hepsi gayretli ve gole yakın bir oyun sergilediler. Ayhan dinamo gibi çalıştı, Sabri her yere Hızır gibi yetişti ve Galatasaray uzun zamandır çektiği golsüzlüğe üç golle son verdi.

Hagi'nin cesur tavrı ve yapacaklarını önceden söylemesi takdire değer. Koşan, rakiple mücadele eden, atak ve gole dönük bir Galatasaray vardı dün sahada. Elano, Misimoviç, Servet yoktu ama takım futbola daha yakındı. Lorik yine sağlam ama oyuna katkısı eksik olan tek adam. Kasımpaşa karşısındaki Galatasaray bu kez tümüyle iyi bir performans sergiledi . Herkes görevini yaptı.

Savunma hatasız oynadı. Geri dörtlünün de bel kemiği Neill. İki Avustralyalının yüksek futbol bilgisi takımı başarıya götürdü. Neill geriden kullanılan topların merkeziydi. Her topu iyi kullandı ve takımını atağa kaldırdı. Gökhan Zan da maç eksiğine rağmen başarılıydı. Bu kez kaleci Ufuk da kendisine verilen geri paslarda uzun vuruşlarla takımını rahatlattı.

Kasımpaşa kendi sahasında oynamasına rağmen etkili olamadı. Yekta forvette, Chikouzu orta alanda en çalışkanlar olarak gözüktü. Kasımpaşa savunmasında Ergün Teber'in dışında görevini yapan pek yoktu. Kaleci Tolga da kurtarışlarıyla takımını hezimetten kurtaran adamdı. Barış'ın ikinci goldeki hatası Yılmaz Vural'ın elini kolunu bağladı. Ancak etkili bir oyun sergileyen Galatasaray'ın karşısında Kasımpaşa'nın maçı kazanması da mümkün değildi.

Tebrikler Hagi hissediliyorsun. Takım canlanmış ve futbola dönmüş. Çok gol kaçırılmasına rağmen Galatasaray kendine geliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi