Sahi Kemal Bey ne dersiniz?

Sahi Kemal Bey ne dersiniz?

Dün Yeni Şafak’ın sürmanşetindeydi. Ünlü düşünür Prof. Dr. Noam Chomsky, Wikileaks metinlerinde İsrail aleyhine kullanılan ifadelerin ayıklandığını ve bir filtreme sürecinin uygulandığını söylüyor.

Başbakan Erdoğan’ın dün Sivas havaalanı açılış törenindeki konuşmasını izledim. O da benzer kaygıları taşıyordu. Bu diplomat dedikodularının seçilerek ve belli bir amaca yönelik yayınlandığından şüphe ediyor.

Yine TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın aynı kaygıları içeren açıklamaları oldu.

Böyle bir şüpheye kapılmak için büyük adam olmanıza gerek yok, beyninizi belli odaklara kiralamamışsanız veya ideolojik esaret altında değilseniz pazılın parçalarını rahatlıkla bir araya getirebilirsiniz.

Bu bağlamda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Wikileaks’ten muhalefet stratejisi ve seçim politikası üretmemesi dikkat çekicidir. Bu duruş, hem siyasi ahlak hem parti ikbali hem reel politik açıdan çok önemlidir.

Yarını ipotek altına alırsınız

Zira o dedikodu metinlerinden kiminle ilgili nelerin çıkacağını kestirmek güçtür. Bugün bu dedikodulara anlam yükleyip muhalefet stratejisi üretirseniz yarını ipotek altına almış olursunuz.

Kaldı ki kaynağı belirsiz ve belgesiz diplomat dedikoduları üzerinden yürütülecek seçim kampanyasının toplumda karşılık bulması güçtür.

Ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına bakılırsa, aksi görüşte olduğu anlaşılıyor. Video komplosundan nasıl genel başkanlık postu çıkardıysa Wikileaks sitesinden iktidar çıkarmayı umuyor olmalı. Aksi halde başbakana “git İsviçre’den belge getir” diyecek kadar muhayyilesini zorlamazdı.

Klasik CHP yöntemi...

Önce suçlarlar, sonra belge bulmaya zorlarlar. 1964 yılında Süleyman Demirel’e “mason” dediler, tepki gösterince “git belge getir” diye zorladılar. O da mason locasından belge alıp geldi.

Demirel’i Erdoğan’la karıştırdılar herhalde, böyle bir komedinin figürü haline getirmek istiyorlar.

Oysa hukukta temel prensiptir, iddiayı ispatla yükümlü olan iddia sahibidir. Aksi görüştesiniz, o zaman buyurun Kemal Bey, siz, biz, hepimiz araştıralım, banka hesaplarını bulup ortalığa dökelim.

Amerikan istihbarat örgütü CIA ve MOSSAD, 6 yıl boyunca Yahudi sermayesinin kontrolündeki İsviçre bankalarında araştırdı, bulamadı, belki siz bulursunuz. Genel başkanlığını borçlu olduğunuz ku
sursuz video komplocularına sorun belki yardımcı olurlar, kim bilir...

Veya hiç öyle zahmete girmeye gerek yok, Doğu Perinçek Silivri’den “hesaplar bende” diye bağırıyor, gönder Süheyl Batum’u hem hesapları alıp gelsin hem milletvekili adaylığı için nüfus kağıtlarını toplasın.

Başbakan açıklamasıyla kendini bağladı zaten, “bulun getirin siyaseti bırakacağım” dedi. Bulun getirin Erdoğan siyaseti bıraksın. Videoyla CHP’de iktidar oldunuz, Wikileaks’le Türkiye’de...

Aksi halde o kara leke alnınıza yapışır kalır. Hitler’in propaganda bakanı Joseph Goebbels gibi tarihe geçersiniz.

Videonun arkasındakiler...

Ayrıca, diplomat dedikodularından medet umarken yarın birileri çıkıp, “iki ayrı kaynaktan edindiğim bilgilere göre, Baykal’a yönelik video komplosunun arkasında Kemal Kılıçdaroğlu ve Önder Sav ittifakı var” deyip sizden belge isterse ne yaparsınız?

Veya Wikileaks dedikodularında bu yönde bir yazışmaya rastlanırsa, daha açık ifadeyle bu komployu birlikte tezgahladığınız yönünde isimsiz iki kaynak üzerinden alıntılanmış not yayınlanırsa altından nasıl kalkarsınız?

Ya da Yağmur Atsız gibi “kendisi de güvenilir bir ruh hekiminden akli melekelerinin yerinde olduğuna dair belge getirsin” önerisinde bulunanlar çıkarsa, cevabınız ne olur?

Sahi, Kemal Bey ne dersiniz?

Bu sorular karşısında nasıl bir tavır sergilersiniz bilemem, ama izlediğiniz yol, Yeni CHP’nin koordinatları olamaz. Bu yönüyle CHP’nin imajı değiştirilmiş eski motora sahip ve sabit hızla yoluna devam eden kapalı bir araçtan farklı olmadığı görülüyor.

Biliyorsunuz, Einstein’in izafiyet teorisine göre, bu tür yolculuğa çıkanlar pencereden dışarıya bakmadan aracın hızını, dışarıdaki hareketliliği tespit edemezler. Bu teorinin temel taşlarını döşeyen de dünyanın döndüğünü söyleyen Galileo’dur.

Haberiniz olsun, pencereleri kapalı CHP aracında farkında olmayabilirsiniz, dünya hala dönmeye devam ediyor, Türkiye, geleceğe emin adımlarla koşuyor.

Şunu da unutmayın, elin Wikileaks’iyle gireceğiniz seçimden iktidar umuyorsanız, bu sadece bir yanılsamadır.

Lastik top teorisindeki gibi aynı açı ve hızla duvara çarpan lastik top, aynı açı ve hızla yere düşer. Bu fizik kuralının siyaseten yorumu şudur: Komployla gelen komployla gider. Atasözlerindeki iz düşümü ise şöyledir: Ne ekersen onu biçersin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi