Serdar Arseven

Serdar Arseven

İşte Emniyet’in “öğrenci olayları” raporu!..

İşte Emniyet’in “öğrenci olayları” raporu!..

“Derin Devlet”i kurtarmak için polise vurmak!..
Mesele bu;
“Ergenekon” parantezi içine alabileceğimiz operasyonlarla sarsılan statüko, polisi hedefe yerleştiriyor ki o hengamede toparlanıp ipleri yeniden ele alsın!..
Bilhassa Burhan Kuzu hocaya yönelik saldırının gerçekleştiği üniversitedeki derin yapının olaylara katkısına dikkat!
Ve dahi, birbiri ardına gelen eylemlerin zamanlamasına.
Ufukta seçim var, AK Parti’yi kaydırmak da pek mümkün görünmüyor.
Eylemler bu gerçekle ilgisiz mi sizce?
Elimin altında Emniyet’in belgelere dayandırdığı raporu var.
Olaylar ayrıntısıyla izah edilmiş ve saldırılara ilişkin fotoğraflara yer verilmiş.
Şöyle bir göz atalım:
OLAYLAR:
1- MEHMETÇİK VAKFI TESİSLERİNDE SALDIRI:
Grup sloganlar eşliğinde ellerinde bulunan şişeleri polisin üzerine fırlatmıştır. Polis bu saldırıya orantılı şekilde müdahale etmiştir. Saldırı esnasında üç polis yaralanmıştır.
2- BEŞİKTAŞ MEYDANI
Grup gösteri düzenlemiş, bildiri dağıtmış, 12.30’da olaysız olarak dağılmıştır.
3- DOLMABAHÇE
Saat 8.30 sıralarında tren istasyonunda inen grup, vapurla Karaköy’e geçip, Taksim’e gelmiş, burada bekleyen grupla birleşmiş, Kabataş’a yürümeye başlamıştır. Gruba müdahalede bulunulmamıştır.
4- YOLU KAPATTILAR, EMNİYET MÜDÜRÜ’NÜ DÖVDÜLER!..
Saat 12.15 sıralarında grup, dövizler ve pankartlar eşliğinde yolu kapatmak suretiyle Dolmabahçe-Valide Sultan Camii önüne gelmiş, burada Çevik Kuvvet önlerine hat çekmiştir. Gruptan “yolu trafiğe kapatmamaları” istenmiş, Dolmabahçe otoparkının olduğu yere gitmeleri ve yasal haklarını burada kullanmalarına izin verilmiştir. Bunun üzerine polis, döviz sopaları, yumruk, tekme ile saldırıya uğramış, buna rağmen kademeli bir şekilde orantılı güç ve gaz kullanımı ile grubun dağılması sağlanmıştır. Olayların bu aşamasında 1 polis memuru yaralanmıştır. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü’ne toplu saldırı olmuştur. Grup daha sonra yeniden toplanmış, basın açıklaması okumuş, 13.05’de dağılmıştır.
5- BEŞİKTAŞ
Saat 12.30 sıralarında iskelede toplanan grup tarafından pankart ve sloganlar eşliğinde protesto eylemi gerçekleştirilmiş, bu esnada müdahale olmamış, grup olaysız dağılmıştır.
6- AKARETLER
Saat 13.15 sıralarında Beşiktaş-Akaretler’de toplanan topluluk, sloganlar eşliğinde S. Seba Caddesi’nden yürüyerek gelmiş, buradan Başbakanlık ofisine yürümek istenilmesi üzerine Çevik Kuvvet tarafından set çekilmiş, grubun tedbirleri zorlaması üzerine gaz sıkılarak geri çekilme sağlanmıştır.
Grubun tekrar yürümek istemesi üzerine yine aynı tertibat alınmış, grup bu esnada polise sopalarla saldırmış, yaşanan kısa arbedenin ardından, Şairler Sofrası Parkı’nda bekledikten sonra dağılmıştır.
7- YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖNÜ
Saat 12.45 sıralarında YTÜ Beşiktaş otobüs duraklarında toplanan ve ellerinde flamalar taşıyan grup, yolu kapatmadan eylem yapmış, grup adına konuşmalar yapılmış, marş söyletilmiştir. Bu esnada gruba müdahale edilmemiş ve 14.40 sıralarında dağılım gerçekleşmiştir.
8- POLİS TEKMESİYLE ÇOCUĞUNU DÜŞÜRDÜ YALANI!..
E.Ö. adlı “kadın” olaylardan üç saat sonra Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne başvurmuş, yapılan muayenede darp ve cebir izine rastlanmadığı doktorlar tarafından rapor edilmiştir.
Şahsın müracaat esnasında hamile olduğunu bilmediği belirlenmiştir!!!
9- PAZAR EYLEMİNE ENGEL YOK
05/12/2010 Pazar günü 14.10 sıralarında GS meydanında toplanıp olayları protesto eden gruba müdahale edilmemiştir. Grup 14.55’de olaysız dağılmıştır.

Evet, raporun özeti bu.
Meselenin özü; kullanılan gençlerin pet şişeyle saldırıda bulunmalarına bile izin veriliyor. Ancak, tekrar tekrar toplanan grup işi yol kapatmaya, ilçe emniyet müdürünü araya alıp dövmeye kadar vardırınca güç kullanmak gerekiyor!..
Şunu da söylemekte yarar var ki; sürekli olarak “üvey evlat” muamelesi gören polisler için sıkı bir rehabilitasyon programı şart.
Önce özlük haklarını iyileştireceksin, adam gibi dinlenebilmelerini sağlayacaksın…
Bunalımdaki polis tahriklere bir yere kadar dayanabilir…
Polis ne yapsın, ona buna yumurta mı fırlatsın!..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi