Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

‘Kameriye Tarikatı’nın Kubilay aday adayı

‘Kameriye Tarikatı’nın Kubilay aday adayı

Geçenlerde Kamer Genç, Meclis’te stand up yaptı. Keşke yanında Meclis’in diğer ve eski renkli üyeleri ve hafiften ağır topları da olsaydı. Sözgelimi, Esat Kıratlıoğlu ve Mail Büyükerman ilk akla gelen simalar arasında. Ama ötekiler kendi halinde. Kamer Genç ise sürek avında veya vukuat peşinde. Meclis’te kendisi arbede çıkarmasına mukabil (Sakıp Ağa ile cınkar çıkardığı benzerlerini hatırlayın) AKP’li vekillerin lincinden kendisini CHP ve AKP’li dostlarından kurtardığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çakı taşıdığını da hatırlatarak: "Bunlar yanlarından çakılarını da eksik etmiyorlar?" diye tazallum hali beyan ediyor. Risk altında yaşadığını ileri sürüyor. Neyse ki postu deldirmeden CHP ve MHP’li dostları sayesinde şimdilik Kameriye Tarikatı’nın Kubilay’ı olmaktan son anda kurtulmuş. Fakat can güvenliğinden pek de emin değil. Zinhar, kendisine koruma verilmesini istiyor. Kamer Genç’in bu fedai tavrı bana aslında Necdet Sevinç’in 12 Eylül öncesi yazdığı yazılarını veya bir kitabının ismini hatırlattı: 'Yazarını Kurşunlatan Yazılar.' O kadar etkili yazmış ki, muhaliflerini kendisini kurşunlamaya azmettirmiş. Bu o kadar kolay olmasa gerek. İnce bir ustalık ve maharet ister. Necdet Sevinç’ten sonra Bektaşi hikmetinin son temsilcisi Cengiz Han avurtlu İlhan Selçuk da galiba son sıralarda aynı şekilde yazılar yazdı. Allah gecinden versin yazdığı yazılar galiba adrenalini yükseltti ve Ergenekon mergenekon derken neredeyse korktuğu başına geliyordu. Fücceten kalb yetmezliği iptilasıyla hastaneye kaldırıldı. Şimdi nekahat döneminde. Allah gecinden versin diyor ve kendilerine acil şifalar diliyoruz.

***

Esat Kıratlıoğlu’nun adını ‘bay haset’e çıkarmışlardı. Zehi çekememezlik ve zehi iftira. Kanımca asıl hasete maruz kalan kerdisiydi ve haset yüzünden siyasî kariyeri söndü gitti. Hatta Hüsamettin Cindoruk bir defasında kendisi için ‘Saçlarını yatıştırmak için harcadığı mesaiyi biraz da memleket işlerine ayırsaydı memleket makus talihini yenebilirdi’ demiştir. Aslında o mesainin çok azıyla saç da ektirebilirdi. Ama klâsik adamlara lâf anlatmak deveyi hendekten atlatmaktan zordur. Enteresandır, kimilerinin haset dediği azmi sayesinde Mehmet Akif Ersoy’dan sonra Boğaz’ın en namlı şampiyonu haline gelmiştir. Sırtını yere getiremeyenler ayak oyunlarıyla birlikte onu Meclis dışına attılar. Kamer Genç ile birlikte koro oluşturabilecek isimlerden birisi de Mail Büyükerman idi. Meclis’in hakikî renkli simalarından birisiydi. Kamer Genç tek başına AKP’yi yıkmak ve devirmek isterken (Meclis’te cumhurbaşkanı seçimi sırasında çit oluşturmaya çalışmıştı) Mail Büyükerman da tek oyluk bir cumhurbaşkanlığı adaylığı denemesinde bulunmuştu. Nasip değilmiş. Cumhurbaşkanlığı Mail'e nail olmadı. Ama şansı 28 Şubat sürecinin kudretli generali çevik Bir’den daha iyiceydi. En azından adaylığını gördü. öteki onu da göremeden; hatta adaylığını ilân edemeden madara oldu gitti. Hem de Reha Muhtar’lar huzurunda...

***

Kamer Genç ise devrim şehidi olmayı galiba kafasına koymuş ve sanki başını koyduğu dâvâdan da vazgeçmiyor. ‘Ya devlet başa ya kuzgun leşe’ diyerek ya AKP’nin kellesi ya da bu yolda benim naçiz vücudum diyor. Ama arbede sırasında CHP ve MHP’liler kendisini kurtarsalar bile rejimi AKP’den kurtarmak için onun oluşturmak istediği çite dahil olmamışlardı. Dolayısıyla onlar Kamer Genç’in misyonuna değil zatına hizmet edi-yorlar. Bilâkis kendisini kurtararak misyonunu gerçekleştirmesinin de önüne geçtiler. Dolayısıyla burada akla başka sorular vürud ediyor: Gerçekten de Kamer Genç adı üzerinde kurmaca tarikatı Kameriye Tarikatı gibi şov mu yapıyor, yoksa bir misyonu var mı? MHP ve CHP’li dostlarına teşekkür etmesi aslında onun Kubilay ruhundan ne kadar uzak olduğunu da gösteriyordu. ‘Tutmayın beni’ peşrevleriyle Meclis’teki son numarasını icra ediyordu besbelli. Kaderin bir cilvesi Kamer Genç Kubilay’a kardeş olmak isterken Cumhuriyet döneminde Menemen, Dersim’in kaderini paylaşmıştır. Edremit’in Van’a bakması gibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özcan Arşivi