Serdar Demirel

Serdar Demirel

Şefkat Yolu Derneği’ne teşekkürler...

Şefkat Yolu Derneği’ne teşekkürler...

Fakülte yıllarıydı. Dinler tarihi hocamız bana bir ödev vermişti. İncil nüshalarında tercümelerde yapılan tahrifi ortaya çıkarmak için tartışmalı bir İncil âyetini son 5 asırda İngilizce, Arapça ve Türkçe yapılmış bazı İncil tercümelerini karşılaştırarak yazacaktım.
İngilizce İncillere rahatça ulaştım. Arapçasını bulamıyordum. Sonra bedava İncil dağıttığı söylenen Ürdün’deki bir kuruma bir mektup yazdık, İncil istedik. Çok kısa süre sonra hem İncil hem de Hıristiyanlığı anlatan kitaplar geldi.
Doğrusu bu kadar kısa sürede cevap beklemiyordum. Çok kibar bir dille bir de mektup yazmış, benimle sürekli diyalog hâlinde bulunmaktan mutlu olacaklarını söylemişlerdi. Ayrıca yazışacağım ve her türlü soruyu rahatlıkla sorabileceğimi söyledikleri bir de mektup arkadaşı bulmuşlardı. O zat da uzun bir süre bana yazıp durdu.
O olay içimde bir sızı bırakmıştı. Acaba bir mektupla bize Kuran’-ı Kerimi veya tercümesini ulaştıracak bir kurum var mıydı?
Şefkat Yolu Derneği varolduğunu gösterdi.
Dernek, Malezya Uluslararası İslâm Üniversitesi’nde (IIUM) okuyan 4200 öğrenciye birer set kitap hediye etti. Her setin içinde İngilizceye tercüme edilmiş Türkiyeli yazarların 12 adet kitabı bulunuyordu. Toplam olarak 50400 kitap hediye etmiş oldu böylece.
Ayrıca 5000 öğrenciye birer adet Kur’an-ı Kerim mushafı da hediye ederek önemli bir hizmete imza attı.
IIUM’de 90 civarında ülkeden 100’ün üzerinde ırka müntesip öğrencinin okuduğunu göz önünde bulundurduğunuzda bu hediyelerin dünyanın nerelerine kadar ulaşacağı hakkında bir fikir yürütebilirsiniz.
Hediyelerin ulaştığı öğrencilerin memnuniyeti hayli yüksekti. Hepsi teşekkür ediyordu. Kitaplarını cep harçlığından almaya alışmış öğrencilere 12 kitap ve bir Mushaf hediye etmek onları memnun ettiği kadar önemli bir ihtiyaçlarını da giderdi.
Kütüphânesinde İslâmî kitap bulundurmayan birçok öğrenciye anlamlı bir set kitap sunulmuş oldu. Bu kitaplar onların kütüphânesinde bulundukça Türkiyeli kardeşlerinin cömertliğini hatırlayacaklar.
Bu kitap dağıtımının nereden çıktığına gelince. Şefkat Yolu Derneği’nden Malezya’ya ziyaretimize gelmişlerdi. Dernek başkanı Nurettin Korkut Bey Uzakdoğu’da kitap sattıklarını ve Malezya insanına da hizmet sunmak istediklerini ve bahusus IIUM’de de kitaplarını öğrencilere ulaştırmak istediklerini söyledi. Onlara sohbetin ilerleyen dakikalarında; kitapları her yerde satabileceklerini söyledim. Ama bizim üniversite öğrencilerine satmak yerine hediye etme imkânlarının olup olmadığını sordum.
Nurettin Bey, “Neden olmasın!” dedi. “Biz Türkiye’de kurum içi görüşmelerimizi tamamlayalım, size sonucu bildiririz” dedi. Ve arkasından yukarıda bahsettiğim adette kitabı öğrencilerimize hediye ettiler, Türkiyeli Müslümanlar adına.
Cuma günü Mushaflar hediye edilirken, elinde bir Mushafla bana gelen ve dünyanın birçok bölgesinde hayır faaliyetlerine imza atan Cezayirli akademisyen dostum Dr. Beşir Suvaylhî; “Gittiğim her yerde Türkiye’yi görüyorum” dedi. Kurban Bayramı’nda Doğu Timor’da olduğunu ve İHH’nın vekâleten kestiği kurbanların bölge insanını ne kadar memnun ettiğini anlattı.
Bütün bunlar hoş gelişmeler. Bu çalışmaların kalitesini artırarak devam etmesini diliyoruz. Bu meyanda Şefkat Yolu Derneği’ne nice hayırlı çalışmalar diliyorum. Kitap ve Mushafların dağıtımında emeği geçen Türkiyeli öğrenci kardeşlerimi de ayrıyeten tebrik ediyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Demirel Arşivi